Breaking news

Eșec al echipei masculine de gimnastică la Europenele din Anglia

loading...

Echipa masculină de gimnastică a României a ocupat penultimul loc în finala concursului pe echipe din cadrul Campionatului European de Gimnastică desfășurat în Anglia la Birmingham.

GYMNASTICS-WORLD-GERMANY-ROMEșec total al echipei masculine de gimnastică a României, care  s-a clasat pe locul 7, din 8, în finala concursului european pe echipe din Marea Britanie. Deși au început bine, cu o evoluție bună la sărituri, gimnaștii români au început seria ratărilor la paralele, ce i-a coborât după a doua rotație pe locul 4. Au continuat apoi concursul  cu evoluții modeste la cal cu mânere, bară fixă, sol și încheindu-și evoluția din concurs, la fel de modest, la inele. Rezultatul slab de astăzi, al gimnaștilor este pus și pe seama drumului lung de peste 50 de ore, efectuat cu trenul , autocarul și feribotul, până în Anglia. Accidentarea lui Marian Drăgulescu, care nu a făcut deplasarea în Anglia,  a contat enorm în economia rezultatului  de astăzi. Din cauza norului de cenușă vulcanică echipele Rusiei, Ucrainei și Belarusului nu au putut face deplasarea în Anglia. În aceste condiții Germania a profitat și a câștigat titlul european pe echipe. Anglia a câștigat medalia de argint iar Franța s-a ales cu medalia de bronz.

După 10 ani în care am dominat concursul european pe echipe, românii, sunt în afara podiumului. În anul 2000 echipa masculină a câștigat medalia de argint, în 2002 la Patras aurul, în 2004 la Lubliana medalie de aur, în 2006 medalide de argint, iar în 2008 medalide de bronz. Mâine concursul european continuă cu finalele pe aparate, unde avem reprezentare românească. Flavius Koczi reprezintă singura șansă pentru România la o medalie  la acestă ediție de campionat european.

Clasament final concursul pe echipe Birmingham 2010

1. Germania

2. Anglia

3. Franța

4. Spania

5. Elveția

6. Italia

7. România

8. Grecia

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata