Breaking news

Duckadam: Dacă bagi bani în fotbalul din România ajungi la DNA și în pușcărie

loading...

Helmuth Duckadam spune că oamenii de afaceri din România nu mai investesc în fotbal de frică să nu ajungă pe la DNA și mai apoi la închisoare.

duckadamHelmuth Duckadam, eroul Stelei de la Sevilia, portarul care a apărat cinci lovituri de la 11 metri în finala Ligii Campionilor, este de părere că în fotbalul din țara noastră nu se mai investește de teama DNA-ului.

”E normală această problemă financiară a cluburilor din România, pentru simplul motiv că lumea nu mai bagă bani. Cum bagi banii cum ajungi în centrul atenției, ajungi la DNA, în pușcărie ș.a.m.d. Nu mă refer aici la Becali, ci la ceilalți care sunt cu lista transferurilor, cred că oamenii se feresc să mai investească în fotbal”, a declarat Duckadam pentru exclusivNEWS.ro.

Fostul mare portar al roș-albaștrilor spune că: în afară de Steaua și puțin CFR Cluj, toate echipele merg pe pierdere. Dacă nu ai 15-20.000 de spectatori care să cumpere bilete și să îți acoperi o parte din cheltuieli, altfel nu ai cum.

Duckadam spune că în comunism era cu totul o altă situație, pentru că: fotbalul era singura distracție a românilor. Lumea încerca să se deconecteze de viața cotidiană prin fotbal. Acum când deschizi televizorul, de dimineață și până noaptea vezi numai fotbal de super calitate și când mergi pe un stadion la noi și vezi cu totul altceva, ești dezamăgit și atunci cu banii dați pe bilet îi dai pe o bere și o friptură și te uiți la televizor.

Cât privește reducerea bazei de selecție la fotbal, Duckadam spune că ideea reluării Daciadei este bună însă nu prea are șanse de reușită: Daciada a adus de la sate și comune, în fața antrenorilor de la oraș, un număr foarte mare de sportivi pentru toate disciplinele. Acum nu mai reușim să convingem copii să iasă din casă din fața calculatorului, e tardiv. După 23 de ani care practic nu s-a mai făcut educație fizică la școală, e greu. Cei care vin acum la fotbal, vin cu idei preconcepute că vor ajunge Mutu și Hagi și că se vor umple de bani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata