Breaking news

Dublu succes românesc la BRD Bucharest Open 2014

loading...

Succes românesc nesperat la prima ediție a turneului WTA, BRD Bucharest Open 2014, găzduit în această săptămână, în premieră de România, la Arenele BNR din București.

simona halep - alexandra cadantu - elena bogdan - brd bucharest open 2014Nici cei mai optimiști specialiști în tenis, nu credeau că prima ediție a BRD Bucharest Open 2014 va fi cucerită atât la simplu cât și la dublu, de către românce.

Dacă la Simona Halep, multă lume se aștepta să își adjudece trofeul în turneul de simplu, mai nimeni nu credea că Alexandra Cadanțu și Elena Bogdan vor reuși să câștige turneul de dublu.

13 iulie 2014 va rămâne o zi de referință pentru tenisul feminin românesc. Este ziua dublului succes românesc la prima ediție a unui turneu WTA găzduit în premieră de România.

A fost o zi plină de succes pentru românce. Alexandra Cadanțu și Elena Bogdan au dat startul la ora 15.00 unei zile magnifice pentru tenisul românesc. S-au impus în trei seturi, la capătul unui meci frumos, în fața perechii formate din Cagla Bueyuekakcay și Karin Knapp.

Cadanțu și Bogdan au încălzit publicul pentru mult așteptata finală de simplu, jucată de Simona Halep și Roberta Vinci.

Susținută frenetic din tribune de 4500 de români, Simona Halep a învins-o clar pe italiancă, în două seturi, scor 6-1, 6-3. Halep bifează astfel cel de-al optulea trofeu WTA din carieră, primul câștigat pe tărâm românesc și primul pe care-l apără. Întrucât turneul de la București este cel care până în 2013 s-a organizat la Budapesta, și pe care Simona Halep l-a cucerit în 2013.

Simona Halep și-a dorit foarte mult să joace acasă în fața publicului românesc și să își adjudece acest trofeu. Deși a fost obosită după Wimbledon, Halep a avut o voință de fier și a jucat cinci meciuri în cinci zile și a plecat victorioasă de pe zgura Arenei Centrale al BNR.

Succesul de public de la BRD Bucharest Open 2014 i se datorează în totalitate Simonei Halep. Românca a jucat toate cele 5 partide cu tribunele pline. Peste tot pe unde era zărit, Halep era urmărită de copii și fani pentru autografe și fotografii. Chiar și conferința de presă de după finală, ținută pe terenul semicentral din cadrul Arenelor BNR, Simona Halep a avut circa 100 de spectatori în tribune.

Cu o astfel de jucătoare extrem de talentată, România merita să găzduiască un turneu de tenis WTA.

elena bogdan - alexandra cadantu - karin knap

finala premiere brd bucharest open 2014

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata