Breaking news

Dorottya Buzaş a câştigat medalia de argint la biatlon în cadrul FOTE 2013

loading...

Sportiva română Dorottya Buzaş a câştigat medalia de argint la biatlon, în proba de 6 km sprint, și a adus astfel cea de-a treia medalie olimpică de la FOTE, pentru delegația României.

Buzas DorottyaDorottya Buzaş a câștigat joi, argintul în proba de 6 km sprint, joi, la Cheile Grădiştei, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Dorottya  Buzaş a fost cronometrată cu timpul de 19 min 34 sec 1/10, fără nicio penalizare în cele două sesiuni de tragere la poligon.

Sunt foarte bucuroasă, încă nu îmi vine să cred că am luat medalia de argint. Până acum nu am avut rezultate aşa de mari, nu am câştigat o competiţie aşa de mare şi mă bucur foarte mult. La final nu îmi mai simţeam picioarele dar mă bucur că am reuşit un astfel de rezultat”, a declarat Dorottya Buzas la finalul partidei.

Primul loc i-a revenit polonezei Kinga Mitoraj, în 19 min 11 sec 7/10, iar pe trei a sosit Anastasia Merkuşina (Ucraina), în 19 min 37 sec 3/10 (o ratare – un tur suplimentar de 150 m).

Buzaş a adus a treia medalie pentru România la FOTE 2013, după aurul şi argintul cucerite de Emil Imre la short track.

Dorottya este legitimată la CSS Miercurea Ciuc şi împlineşte 18 ani în luna martie. A câştigat 4 titluri la rând de campioană naţională de juniori din 2010 până în prezent. Prima ei antrenoare a fost Izabella Gecse. 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata