Breaking news

Djokovic a fost detronat. Rafael Nadal este noul lider mondial

loading...

Novak Djokovic a câștigat turneul ATP de la Beijing, învingându-l duminică în finală pe spaniolul Rafael Nadal, cap de serie nr. 2, însă a pierdut locul unu în clasamentul mondial ATP.

nadal si djokovicDupă doi ani și trei luni de stat pe prima poziție a ierarhiei mondiale ATP, sârbul Novak Djokovic va fi detronat, începând de luni, de către rivalul său, spaniolul Rafael Nadal.

Culmea este că această pierdere de șefie a clasamentului ATP, vine după ce Djokovic l-a învins duminică, în finala de la Beijing, pe Nadal. Însă, diferența dintre cei doi va fi una extrem de fragilă, de doar 40 puncte ATP, ceea ce va face ca de la o săptămână la alta, situația în clasament să se schimbe în funcție de victoriile pe care le obțin.

Spaniolul nu a mai fost nr. 1 din 4 iulie 2011, dată la care Djokovic i-a succedat. Nadal a ocupat deja în carieră această poziție timp de 102 săptămâni, între august 2008 și iunie 2009, apoi între iunie 2010 și iulie 2011.

De la revenire, la începutul lunii februarie, Nadal s-a arătat mai puternic ca niciodată, obținând 65 de victorii, cu doar 3 înfrângeri. Din cele 12 turnee jucate, a câștigat 10, reușind încă două titluri de Mare Șlem la Roland Garros (al 8-lea) și la US Open (al 2-lea), precum și cinci turnee Masters 1000. Singura umbră din acest an pentru el a fost eliminarea din primul tur la Wimbledon, de către belgianul Steve Darcis, atunci nr. 135 mondial.

Finala de duminică a fost a 38-a confruntare dintre cei doi, un record în era Open (din 1968), spaniolul conducând acum în fața lui Ddjokovic cu 22 de victorii la 16. Sârbul nu-l mai bătuse pe Nadal de la finala Masters-ului 1000 de la Monte Carlo, din aprilie. Acum, el a obținut al patrulea titlu în acest sezon.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata