Breaking news

Din cauza tragediei din Colectiv, România pierde turneul de tenis ATP Năstase Ţiriac Trophy

loading...

ATP Năstase Ţiriac Trophy, singurul turneu de tenis de talie internaţională care era găzduit în România, graţie lui Ion Țiriac, devine istorie. Din cauza tragediei din Club Colectiv, ISU a închis arena centrală de tenis din cadrul Arenei BNR, drept urmare turneul nu se mai poate organiza.

tenis bucurestiIon Ţiriac a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că ediţia din 2016, ce se va desfăşura în perioada 16 -2 4 aprilie, va fi ultima, întrucât vinde turneul. Motivul?

Nu se va mai juca pe terenul central de la Arenele BNR din București întrucât acesta nu are aviz ISU.

Vreau să mulțumesc Băncii Naționale a României pentru faptul că ne-a lăsat să jucăm edițiile precedente pe această arenă. Este o proprietate privată, aceasta este situația. Acum, terenul central nu se mai poate folosi, din diverse motive, iar noi o să putem organiza turneul pe celelalte suprafețe de teren. În aceste condiții, turneul se vinde. Pe vremea mea, tenisul se juca gratuit. Acum nu se mai poate. Priviți la Hagi ce a putut să facă în doar câțiva ani. Deci, dacă este voință, se poate. Turneul este de vânzare! E ultima oară când mai vedeţi acest turneu aici. Eu nu pot să-mi bat joc de imaginea mea, într-un sport în care am fost cineva. Ce să facem? Să facem grevă? Să ne ducem în faţa Guvernului? Nu moare nimeni. Viaţa merge înainte. Ne-am chinuit 21 de ani, dar aşa nu se mai poate”, a spus Ion Țiriac, la conferința de presă.

Ţiriac a anunţat că anul acesta meciurile de la BRD Năstase Ţiriac Trophy nu vor mai avea loc şi pe terenul central de la Arenele BNR, ci doar pe terenurile alăturate, deoarece terenul central este închis.

Ş în loc de 5000 de spectatori zilnic, vor putea vedea meciurile de la turne, doar 400 de persoane, atât cât este capacitatea terenurilor secundare.

Turneul BRD Năstase Țiriac Trophy va marca încă un eveniment notabil: românii Horia Tecău și Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, vor face echipă, în premieră pentru circuitul ATP, pe tabloul concursului de la București. Echipa Tecău – Mergea va reprezenta România și la Jocurile Olimpice de la Rio.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata