Breaking news

Del Potro l-a învins pe Nadal și va juca finala de la Shanghai

loading...

Juan Martin Del Potro s-a calificat sâmbătă în finala turneului de tenis de la Shanghai, după ce a l-a învins în două seturi pe liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal.

djokovic invins de juan del potroArgentinianul Juan Martin Del Potro a produs prima eliminare surpriză la turneul Masters de la Shanghai, eliminându-l pe Rafael Nadal.

Del Potro a avut nevoie de doar o oră și 46 de minute de joc ca să se impună în două seturi, scor 6-2, 6-4, în fața liderului mondial ATP.

În finală, Del Potro va da piept cu puternicul Novak Djokovic care l-a eliminat în semifinale pe francezul Jo-Wilfried Tsonga. Sârbul s-a impus în fața francezului în două seturi, scor 6-2, 7-5, după o oră și 33 de minute de joc.

Chiar dacă a fost eliminat în semifinale, Nadal nu va pierde poziția de lider al clasamentului ATP, întrucât în 2011 el a ajuns doar până în runda a treia. Așadar calificarea în semifinale la Shanghai în 2013 îi aduce în plus 270 puncte ATP. Astfel că se mărește distanța dintre el și Djokovic cu cel puțin 310 puncte. Dar doar dacă sârbul reușește să își apere cele 1000 de puncte câștigate în 2013.

Prin accederea în finala de simplu masculin de la Shanghai, Novak Djokovic are asigurate 600 de puncte. Dacă pierde finala va pierde și 400 de puncte ceea ce va face ca distanța dintre el și Nadal să se mărească la 710 puncte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata