Breaking news

DECIZIE BOMBĂ | Adrian Mutu a anunțat de ziua lui că se retrage din fotbal

loading...
0 7

Adrian Mutu a făcut joi, în ziua în care a împlinit 36 de ani, că se retrage din fotbal. Briliantul pune ghetele în cui, într-un anonimat greu de explicat, dar de care se face vinovat.

mutuDe ziua lui, Adrian Mutu și-a făcut un cadou: și-a încheiat cariera de fotbalist. După două transferuri ratate, unul în India la FC Pune City și altul la FC Fiorentina în Italia, Adrian Mutu a anunțat pe 8 ianuarie, în ziua în care a împlinit 36 de ani, că renunță definitiv la cariera de fotbalist.

”Gata, nu mai vreau să vorbesc despre fotbal, m-am retras din activitate” a declarat Adrian Mutu pentru Digi Sport, potrivit relatărilor lui Vali Moraru, care a povestit în direct dialogul dintre fotbalist și producătorii emisiunii Digi Sport Special.

Ultimul meci pe care Adrian Mutu a fost la Petrolul Ploiești în luna septembrie 2014. Pe 26 septembrie, Mutu și-a reziliat contractul cu Petrolul și se pregătea să se transfere la FC Pune City.

Numai că FIFA s-ar fi opus transferului din cauza faptului că Mutu și-a reziliat contractul cu Petrolul după data de 31 august, când s-a încheiat în mod oficial perioada de transferuri din fotbalul internațional.

După care a picat și transferul la FC Fiorentina. Rămas fără echipă, cu două transferuri ratate și ieșit totalmente din formă, Adrian Mutu a decis să pună capăt carierei de fotbalist.

Adrian Mutu și-a început cariera de fotbalist la FC Argeș unde a jucat în perioada 1996-1998. După care a fost transferat la FC Dinamo, echipă care l-a făcut mare și i-a adus primul transfer în fotbalul european, la echipa italiană Inter Milano.

Luat cu 600.000 de euro de la FC Argeș, Dinamo l-a vândut în 2000 la Inter cu suma de 1,2 milioane de euro. Dacă la Dinamo, Mutu a marcat 26 de goluri în 18 meciuri, un luat un titlu şi o cup, la Inter nu a amrcat deloc în 10 meciuri, astflă că a fost vândut la Hellas Verona pe 4 milioane de euro.

După doi ani de jucat la Verona, echipă la care a marcat 17 goluri în 62 de meciuri, Mutu s-a transferat la Parma în 2002, pe 10 milioane de euro. La noua echipă, Mutu a strălucit și a devenit briloant, reușind să marcheze 18 goluri în 31 de partide, astfel că a fost vândut la Chelsea pe 18 milioane de euro. Dumai că aerul tare de la Londra i-a luat mințile lui Mutu care a dat-o pe droguri.

Jose Mourinho, sosit la cârma echipei în 2004, l-a demascat pe Mutu pozitiv cu cocaină la un test antidoping. A fost momentul în care a început declinul definitiv al carierei lui Adi Mutu.

Dopajul i-a adus lui Mutu prima suspendare dar și concedierea pe loc de la Chelsea care a cerut în instanță daune de 13 milioane de euro. După aproape un an de suspendare  (29 octombrie 2004 – 18 mari 2005), Mutu s-a transferat la Juventus Torino şi a aşteptat cinci luni că să îi expire suspendarea, neputând să joace.

Iniţial rezervă, Mutu a dat 7 goluri în 20 de meciuri şi a ajuns în primul 11. Ghinion, în 2006 Juventus a fost retrogradată într-un scandal de corupţie din Italia, Calciopoli.

În 2006, Mutu a semnat cu Fiorentina, după ce italienii au plătit 8 milioane de euro. 10 goluri în 17 partide, a marcat românul, ajungând fulgerător pe locul al treilea în clasamentul golgheterilor din Serie A, condus de celebrul Totţi.

Însă anul 2010 i-a adus lui Mutu o nouă suspendare, de nouă luni, pentru că a fost prins dopat cu sibutramină, o pilula magică de slăbit, dar interzisă sportivilor.

După o suspendare de 9 luni, Mutu a revenit pe teren abia în octombrie 2010. Însă Adi s-a certat cu antrenorul Fiorentinei, Sinişa Mihajlovici, şi a fost dat afară în ianuarie 2011. A fost reprimit după o luna, doar la anunţul că a ieşit de sub impresariatul fraților Becali. Mutu a marcat pentru Fiorentina 54 de goluri în 110 meciuri jucate, după care a fost cedat gratis la Cesena în 2011, unde a dat doar opt goluri în 28 de partide jucate într-un an de zile.

În 2012, a ajuns gratis la Ajaccio, liber de contract, unde a semnat un contract pe trei ani, cu un salariu de 1 milion de euro pe an. 11 goluri în 24 de meciuri a marcat Mutu după care, a fost cedat înainte de finalul contractului, după o înţelegere de comun acord, către Petrolul unde a jucat până în septembrie 2014.

Adrian Mutu a debutat la echipa naţională în anul 2000 cu Grecia şi a revenit în România în 2014, în altă partidă tot cu Grecia. Mutu a marcat 35 de goluri în 77 de meciuri la echipa națională și a bifat participarea la EURO 2008, acolo unde a marcat singurul gol pentru România, contra Italiei când a ratat un penalty la scorul de 1-1.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata