Breaking news

De ce după 45 de ani de colaborare, FRF a renunțat ca tricolorii să mai fie îmbrăcați de Adidas?!

loading...

Tricolorii nu mai sunt îmbrăcați de Adidas. Federația Română de Fotbal, condusă de un an de zile de Răzvan Burleanu, a renunțat după 45 de ani de colaborare, la contractul cu compania germană în detrimentul celor de la Joma.

echipa nationala a romanieiFRF a renunțat la o colaborare de tradiție cu Adidas în privința furnizării echipamentului sportiv pentru echipele naționale de fotbal. Noua conducere a Federației a ales să semneze un contract cu spaniolii de la Joma, mult mai puțin cunoscuți și celebri în materie de echipament sportiv, în comparație cu Adidas.

Naționala României a testat noul echipament fotbal de la Joma pe 13 iunie, la partida cu Irlanda de Nord, din preliminariile calificării la Euro 2016.

Echipamentul principal este de culoare galbenă, tricoul având decolteul în “v” de culoare albastru, iar pe laterale o dungă roşie. Pentru echipamentul de rezervă s-a folosit acelaşi model, dar culoarea predominantă este roşu.

Răzvan Burleanu a anunțat că a semnat un contract cu Joma până în 2018.

“Este o relaţie pe care dorim să o construim pe termen lung, de aceea vom fi alături cel puţin până în 2018, acoperind campaniile de calificare şi turneele finale, unde trebuie să fim prezenţi cu echipa naţională. Joma este sponsorul tehnic al tuturor reprezentativelor, de la Under 15 până la seniori, inclusiv futsal sau fotbal pe plajă. Am ales să fim alături de cel mai bun sponsor tehnic, care oferă cele mai bune condiţii, în contextul în care Federaţia Română de Fotbal întăreşte marca Joma la nivel mondial. Vom vedea fotbaliştii echipei naţionale îmbrăcaţi în tricourile Joma la următorul meci, din 13 iunie. Va fi un echipament unic, ediţie limitată dedicată acestei partide, în contextul în care Joma împlineşte 50 de ani de activitate în 2015. De la următoarea partidă a naţionalei, din toamnă va fi un design special, personalizat, dedicat exclusiv echipei naţionale de fotbal a României”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Președintele FRF justifică renunțarea la contractul cu Adidas în favoarea celor de la Joma, pe motiv că au avut o oferă mai bună.

FRF va primi în fiecare dintre cei patru ani de contract produse în valoare de 720.000 de euro pentru toate reprezentativele şi o sumă de 480.000 de euro cu titlu de sponsorizare. Valoarea bonusurilor de performanţă pentru toţi cei patru ani de contract se ridică la 600.000 de euro.

La 31 decembrie 2014 s-a încheiat ultimul contract al FRF cu Adidas, după o colaborare de 45 de ani, naţionala României evoluând pentru prima dată în tricoul producătorului german la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.

Magazinul online www.sportsclub.ro, pune la dispozția microbiștilor echipamente sportive profesioniste, cât și accesorii astfel încât să te simți ca și cum ai juca în naționala României.

În Liga I, Joma furnizează echipament sportiv pentru CFR Cluj, ASA Târgu Mureş şi CSU Craiova, fiind de asemenea sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF şi a naţionalei de minifotbal.

În afară de România, ibericii de la Joma mai sponsorizează și echipele naționale din no name precum: Honduras, Nicaragua, Trinidad Tobago, Kenya, Kîrgîstan, Uzbekistan, Bangladesh și Bulgaria.

Decizia FRF de a schimba sponsorul tehnic pentru echipament a luat prin surprindere pe toată lumea. Dacă noile echipamente vor spori performanțele tricolorilor și îi vor ajuta să se califice la Euro 2016, rămâne de văzut.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata