Breaking news

CSM București este noua Campioană a României la handbal feminin

loading...

CSM București a câștigat marți seară, pentru prima dată în istorie, titlul de campioană națională la handbal feminin.

csm bucurestiCSM București și-a adjudecat trofeul după ce a învins-o pe HCM Baia Mare, deținătoarea titlului, cu scorul de 20-17 (11-6), în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, în al doilea meci al finalei Ligii Naționale.

CSM București câștigase cu 23-22 primul meci al finalei, programată după regula cel mai bun din trei partide.

Echipa antrenată de daneza Mette Klit a început mai bine meciul și a condus cu 2-0 (min. 3), 3-1 (6), 5-3 (12) și 6-4 (13), dar HCM a revenit și a restabilit egalitatea, 6-6 (18).

Însă, CSM București a reușit să se impună cu 20-17 și să devină în premieră Campioană a României. Astfel că din toamnă, elevele danezei Mette Klit, vor juca în Liga Campionilor.

CSM Bucureşti, este clubul patronat de Primăria Capitalei, ce are un buget de 3,5 milioane de euro pentru echipele de handbal feminin și masculin.

CSM București a reuşit să ajungă în finala Ligii Naţionale la handbal masculin, însă a pierdut partida cu HCM Minaur Baia Mare.

CSM Bucureşti va juca în ediţia viitoare a cupelor europene direct în grupele Ligii Campionilor, unde va fi în urna a doua la tragerea la sorţi.

În schimb, HCM Baia Mare va trebui să treacă de calificările Ligii Campionilor pentru a mai ajunge să joace în grupe. Situaţia este foarte complicată pentru băimărence pentru că ele vor trebui să ceară şi să primească un wild-card din partea Federaţiei Europene de Handbal pentru a putea participa în calificări.

Ultima dată când o echipă din București a devenit Campioană a României la handbal feminin, a fost Rapid, în anul 2003.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata