Breaking news

Cristina Neagu, desemnată de IHF drept cea mai bună jucătoare a lumii în 2015

loading...

Cristina Neagu a fost desemnată de către Federația Internațională de Handbal, drept cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2015. Este pentru a doua oară în carieră când sportiva din România primește această distincție, după titlul din 2010.

cristina neaguCristina Neagu a câștigat cu echipa ei de club, Buducnost Podgorica, Liga Campionilor în 2015 și medalia de bronz cu echipa națională a României la CM 2015.

Într-un fel, pot spune că mă aşteptam la acest premiu. Am avut un an 2015 extraordinar, aşa că ştiam că am şanse mult mai mari faţă de 2010, spre exemplu, când pot spune că am fost surprinsă. Da, a fost cel mai bun an din cariera mea. Am continuat evoluţiile, în bună măsură, şi în 2016, chiar dacă nu am jucat finala Ligii Campionilor cu Buducnost, dar am compensat prin calificarea la Jocurile Olimpice. De altfel, eu deja am început pregătirile şi abia aştept reunirea din iulie”, a spus Neagu pentru Digi Sport.

Cristina Neagu s-a aflat la concurență pentru acest premiu cu Heidi Loke (Norvegia), Nora Mork (Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) și Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).

Alexandru Dedu, președintele FRH s-a declarat extrem de mândru de decizia IHF: Sunt mândru de performanța Cristinei și sunt convins că o națiune întreagă va fi alături de ea și de coechipierele ei în luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa națională de handbal feminin va reprezenta sporturile de echipă din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata