Breaking news

Cristina Neagu, desemnată cea mai bună jucătoare de la Mondialul din Danemarca

loading...

Cristina Neagu a fost desemnată duminică, de câtre Federaţia Internaţională de Handbal, drept cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial din 2015.

cristina neagu - euro 2014Chiar dacă nu a câștigat titlul mondial, România se poate mândri că are două jucătoare în Dream Team: Cristina Neagu și Valentina Ardean Elisei, dar și cu faptul că a dat cea mai bună jucătoare de la mondiale: Cristina Neagu.

După ce a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei mici, disputată de România cu Polonia, Cristina Neagu a câștigat titlul de cel mai bun marcator grație celor 63 de goluri marcate în 9 meciuri jucate, dar și titlul de cea mai bună jucătoare de la Mondialul din Danemarca.

Cristina Neagu a fost inclusă în echipa ideală a turneului, pe postul de inter stânga. Alături de Cristina, în cel mai bun 7 a intrat şi Valentina Ardean Elisei, pe postul de extremă stânga.

Valentina a mai prins echipa ideală la CM 2005 şi EURO 2008. Nici pentru Neagu performanţa nu reprezintă o premieră, aceasta fiind în cea mai bună echipă a europeanului din 2010.

În partida cu Danemarca, din sferturi, câştigată de România cu 31-30, după prelungiri, Neagu a reuşit o performanţă unică în istoria recentă a mondialelor, a marcat 15 goluri.

”Cred că este o performanţă foarte importantă pentru handbalul românesc în ultimii ani, ne-am montat fantastic şi am reuşit să trecem peste faptul că am avut trei înfrângeri în grupă. Am lăsat ultimele picături de energie pe teren în meciul împotriva Norvegiei, am fost atât de aproape de finala mare, de a juca pentru aur. Am câştigat broznul şi cred că este o performanţă mare pentru handbalul românesc. Cred că foarte multă lume crede că adevărata finală a fost meciul dintre România şi Norvegia. Cred că meritul lui Tomas Ryde a fost că nu au apărut tensiuni în echipă, înfrângerile din grupă ne-au unit şi mai tare şi din ele s-au născut victoriile de după. Doar unitatea de echipă, unitatea cu staff-ul, a adus medalia de bronz”, a declarat Cristina Neagu.

Echipa ideală a mondialului din 2015:

  • Portar – Tess Wester (Olanda)
  • Extremă dreapta – Jovanka Radicevic (Muntenegru)
  • Inter dreapta – Nora Mork (Norvegia)
  • Centru – Stine Oftedal (Norvegia)
  • Pivot – Heidi Loke (Norvegia)
  • Inter stânga – Cristina Neagu (România)
  • Extremă stânga – Velentina Ardean Elisei (România)

IHF a ales şi cele mai bune jucătoare de sub 22 de ani de la Campionatul Mondial. Printre ele şi-au făcut loc şi româncele Eliza Buceschi (centru) şi Gabriela Perianu (inter stânga).

Golurile Cristinei Neagu marcate la Mondialul din 2015: 4 cu Puerto Rico (faza grupelor), 1 cu Kazahstan (faza grupelor), 6 cu Spania (faza grupelor), 8 cu Norvegia (faza grupelor), 5 cu, Rusia (faza grupelor), 6 cu Brazilia (optimi), 15 cu Danemarca (sferturi), 8 cu Norvegia (semifinale), 10 cu Polonia (finala mică).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata