Breaking news

Cristina Neagu a fost aleasă în echipa ideală a EURO 2014

loading...

Cristina Neagu a fost aleasă în echipa ideală a Campionatului European de handbal feminin din Ungaria și Croația – EURO 2014.

cristina neagu - euro 2014Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, le-a avut contracandidate pe postul de inter stâng pe Estavana Polman (Olanda), Zsuzsanna Tomori (Ungaria), Gnonsiane Niombla (Franța) și Milena Knezevic (Muntenegru).

Înaintea finalelor de duminică, Cristina Neagu ocupă locul al doilea în clasamentul marcatoarelor la EURO 2014, cu 49 de goluri (plus 23 de assist-uri), devansată de suedeza Isabelle Gullden, 51 goluri. Gullden a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a competiției.

În echipa ideală a turneului mai figurează și o reprezentantă a Spaniei, extrema dreaptă Carmen Martin, jucătoare legitimată la CSM București.

În schimb, Camilla Herrem (Norvegia), care evoluează la HCM Baia Mare, nu a reușit să fie aleasă pe postul de extremă stânga, unde a fost votată daneza Maria Fisker.

Peste 18.000 de iubitori ai handbalului au votat pentru echipa ideală, voturile internauților contând în proporție de 40 la sută, iar restul fiind opțiunea experților (MVP-ul a fost ales exclusiv de experți).

În echipa ideală figurează trei reprezentante ale Norvegiei, portarul Silje Solberg, pivotul Heidi Loke și interul dreapta Nora Mork. Cea mai bună apărătoare a fost aleasă suedeza Sabina Jacobsen.

Echipa ideală la EURO 2014: Silje Solberg (Norvegia/portar) — Maria Fisker (Danemarca/extremă stânga), Cristina Neagu (România/inter stânga), Kristina Kristiansen (Danemarca/centru), Heidi Loke (Norvegia/pivot), Nora Mork (Norvegia/inter dreapta), Carmen Martin (Spania/extremă dreapta).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata