Breaking news

Constantina Diță s-a retras din activitatea competițională la Maratonul de la București

loading...

Constantina Diță, campioană olimpică în 2008 la Beijing, s-a retras duminică, din activitatea sportivă, la Maratonul Internațional de la București.

constantina dita - maraton bucuresti 2014În vârstă de 44 de ani, Constantina Diță a ales să își încheie activitatea sportivă ca și maratonistă la concursul de la ultimul maraton din cariera profesionistă.

“Sunt foarte fericită pentru că totul a ieșit bine. Mă bucur că în fiecare an numărul celor care vin la acest tip de eveniment a crescut. Crește de fiecare dată cu aproximativ 25 la sută. Este un lucru îmbucurător care ne dă speranțe și ne face să continuăm. Au fost foarte multe competiții la care am participat și a fost o carieră frumoasă. Îmi este greu să renunț după 25 de ani. Sportul te învață multe lucruri care sunt utile și în viața de zi cu zi. Este extrem de important să facem mișcare asta le recomand tinerilor. După nașterea copilului meu, cel mai frumos moment a fost titlul olimpic din 2008”, a declarat Constantina Diță.

În semn de apreciere şi respect pentru performanţele obţinute în cei 25 de ani de carieră, organizatorii au inscripţionat pe medaliile oferite participanţilor la Maratonul Internațional de la București, numele Constantinei Diţă

Campioana de la Beijing a concurat, simbolic, în echipa Fundaţiei Olimpice Române.

Diță, deținătoare a recordurilor naționale la probele de 20 km alergare pe șosea, semimaraton și maraton, de-a lungul carierei, aceasta a luat startul în peste 100 de curse de maraton.

În afara titlului olimpic cucerit în 2008, Diţă a mai fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism de la Helsinki, din 2005, cu aur la Campionatul Mondial de semimaraton de la Edmonton, 2005, şi cu bronz la aceeaşi competiţie, ediţia 2004, de la New Delhi. Românca a câştigat maratonul de la Chicago, în 2004.

Peste 9.000 persoane din 55 de țări au participat sâmbătă și duminică la cea de-a 7-a ediție a Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata