Breaking news

Cinci români vor participa la ultramaratonul de 168 km din Alpi

loading...

Cinci români vor participa în acest an la ultramaratonul de 168 km din Alpi, Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB), care trece prin Franța, Italia și Elveția.

gabriel cojanTraseul are o altitudine cumulată de peste 9.500 m şi trebuie parcurs în maxim 46 de ore, conform regulilor de concurs prezentate pe website-ul competitiei; cei mai buni îl parcurg însă în aproximativ 20- 25 de ore.

Între cei cinci români se află Gabriel Cojan, care este colegul nostru din anul 2008. Am aflat cu ceva timp în urmă de hobby-ul său, și anume trail-running-ul, un sport ce implică alergarea pe distanţe lungi, pe teren montan, iar în acest an ne-am bucurat să auzim că s-a calificat pentru ultramaratonul din Alpi, competiţie în care îl susţinem cu încredere“, a arătat Vladimir Sterescu, Country Manager al companiei americane CGS, cel mai mare furnizor de soluţii de outsourcing din România.

În România, fenomenul de trail-running a ajuns la începutul anilor 2000 şi de atunci s-a tot dezvoltat.

Primul meu contact cu acest sport a fost în toamna anului 2010, când am participat la cel mai dur maraton montan din ţară, Piatra Craiului, pe o distanţă de 42 de km, cu 2.150 m diferenţă pozitivă de nivel. De atunci am alergat la diferite competiţii, atât în ţară, cât şi în strainatate- cca 15 maratoane alergate, dintre care unul internaţional (Olympus Marathon), plus trei ultramaratoane (două în ţară şi unul în străinătate), pe distanţe de peste 90 de km fiecare, la altitudini cumulate de 3.000- 7.500 m“, a arătat Gabriel Cojan.

Ultramaratonul Mont-Blanc (Ultra-Trail du Mont-Blanc, UTMB) este considerat drept cel mai dificil din Europa. Înregistrarea la UTMB este permisă numai competitorilor care au experiență și o pot dovedi, câştigând minim 7 puncte în maxim 3 competiţii de profil acceptate ca şi calificări; dacă numărul celor care îndeplinesc criteriile de calificare depășește numărul maxim de locuri, atunci se realizeaza o tragere la sorţi, astfel încât toţi cei calificați să aibă şanse egale de a se încadra în numărul maxim de participanţi. În 2013, numărul acestora este limitat la 2.300.

Alţi şapte concurenți din România vor participa la două variante de traseu mai “scurte” (100 km şi, respectiv, 119 km), la altitudini cumulate mai mici, care se vor desfăşura, de asemenea, sub umbrela competiţiei The North Face ® Ultra-Trail du Mont-Blanc®.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata