Breaking news

CFR Cluj a câștigat Cupa României în urma loviturilor de departajare

loading...

CFR Cluj a câștigat marți seara, pe Arena Națională din Capitală, Cupa României la fotbal după ce a învins-o pe Dinamo București cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare.

cfr cluj - cupa romaniei fotbalCea de-a 78-a ediție a Cupei României la Fotbal a fost cucerită marți seară de CFR Cluj. Echipa ardeleană și-a trecut în palmares al patrulea său trofeu al Cupei României, după o finală în care a arătat mai mult pragmatism decât Dinamo.

Într-o finală dedicată fotbalistului dinamovist Ekeng, decedat pe 6 mai, Dinamo a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Eddy Harlem Gnohere (23 — penalty), Erik Bicfalvi (35), dar CFR a revenit după pauză și a punctat prin Juan Carlos Real Ruiz (47) și Cristian Lopez (89), trimițând in extremis meciul în prelungiri.

La loviturile de departajare, Dorin Rotariu a ratat de la Dinamo, iar Juan Carlos Real Ruiz a marcat golul victoriei.

Un moment emoționant s-a petrecut în minutul 70 al finalei, minut în care s-a prăbușit pe teren Ekeng la partida Dinamo — FC Viitorul din 6 mai. Spectatorii au început să aplaude, iar Peluza Cătălin Hîldan a aprins fumigene negre, în semn de doliu pentru fotbalistul dinamovist.

La loviturile de departajare, pentru Dinamo au transformat Bicfalvi, Gnohere, Anton și Lazăr, iar pentru CFR au înscris Cristian Lopez, Tiago Lopes, Leo Beleck, Petrucci și Juan Carlos Real Ruiz. Singurul care a ratat a fost Dorin Rotariu, șutul său fiind apărat de Alexandru Marc, fost portar al lui Dinamo.

Dinamo rămâne cu 13 Cupei ale României în palmares (10 finale pierdute): 1964, 1968, 1982, 1984, 1986, 1988, 1990, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012. CFR Cluj are patru trofee, în 2008, 2009, 2010 și 2016 (au pierdut o finală).

Mircea Rednic este supărat că dinamoviștii au pierdut Cupa: Noi supărați și triști suntem de vreo zece zile. Acum suntem supărați pentru că am pierdut un meci pe care l-am avut în mână. În prelungiri am avut probleme musculare și îi înțeleg pe jucători, chiar îi felicit pentru felul cum au jucat acest meci. Nu e ușor, pentru că se știe ce s-a întâmplat (n.r. — decesul lui Patrick Ekeng). Iar la loviturile de departajare depinde de inspirația sau neinspirația jucătorului. Ei au înscris de 5 ori, noi de 4 ori, pentru că Marc a reușit să apere șutul lui Rotariu și așa am pierdut finala. Ce m-a deranjat e că le-am arătat jucătorilor penalty-uri din meciurile celor de la CFR și Marc se aruncă numai în partea stângă… iar Rotariu a tras în stânga. Dar e vorba și de experiență, Rotariu nici 21 de ani nu are. Noi meciul l-am pierdut în repriza a doua, când la început am primit gol, iar apoi în minutul 89 când am fost egalați. Nici șansa nu a fost de partea noastră.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata