Breaking news

Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

loading...

Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din luna august. Gimnasta a fost preferata COSR dintr-o listă de cinci sportivi români. 

ponor catalina‘Pentru prima dată în istorie, o gimnastă va fi portdrapelul României la Olimpiadă. Cătălina Ponor, de șase ori medaliată la Jocurile Olimpice, a fost aleasă de COSR să poarte drapelul României la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Rio.

Având în vedere că hotărârea Federației Române de Gimnastică privind locul cotă primit la JO 2016 este Cătălina Ponor, aceasta a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR să fie portdrapelul României la JO”, a afirmat Alin Petrache, Președintele COSR.

România a primit un singur loc la JO 2016 în concursul feminin de gimnastică artistică, după ce echipa a ratat calificarea la competiția de la Rio, iar Federația Română de Gimnastică a decis să o aleagă pe Cătălina Ponor în detrimentul celeilalte candidate, Larisa Iordache.

Pe 20 august, Cătălina Ponor va împlini 29 de ani. Gimnasta a cucerit trei titluri de campioană olimpică la JO de la Atena, în 2004, la bârnă, sol și cu echipa. Iar la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, Cătălina Ponor a cucerit argintul la sol și bronzul cu echipa.

”Prezența la Jocurile Olimpice presupune și respectarea, din partea COSR și a federațiilor naționale, a unor reguli stricte referitoare la termenele de participare și participanți, la structura delegației, la pozițiile fiecărui membru, inclusiv purtătorul de drapel. Drept urmare, în ultima reuniune a Comitetului Executiv al COSR s-a avansat ideea ca purtătorul de drapel al delegației României să fie gimnasta Cătălina Ponor, o misiune extrem de onorantă pentru fiecare sportiv”, se arată în comunicatul Federației Române de Gimnastică.

Cinci sportivi au fost nominalizați pentru a purta drapelul României: gimnastul Marian Drăgulescu, jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu, trăgătorul Alin Moldoveanu și gimnasta Cătălina Ponor.

”Ponor a primit cele mai multe voturi din partea Comitetului Executiv și ea este alegerea noastră pentru portdrapelul României la JO 2016”, a precizat președintele COSR.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

Lista sportivilor portdrapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice:
JO 2012 — Londra: Horia Tecău (tenis)
JO 2008 — Beijing: Valeria Beșe (handbal)
JO 2004 — Atena: Elisabeta Lipă (canotaj)
JO 2000 — Sydney: Elisabeta Lipă (canotaj)
JO 1996 — Atlanta: Iulică Ruican (canotaj)
JO 1992 — Barcelona: Costel Grasu (atletism)
JO 1988 — Seul: Vasile Andrei (lupte)
JO 1984 — Los Angeles: Corneliu Ion (tir)
JO 1980 — Moscova: Vasile Andrei (lupte)
JO 1976 — Montreal: Nicolae Martinescu (lupte)
JO 1972 — Munchen: Aurel Vernescu (kaiac-canoe)
JO 1968 — Ciudad de Mexico: Aurel Vernescu (kaiac-canoe)
JO 1964 — Tokyo: Aurel Vernescu (kaiac-canoe)
JO 1960 — Roma: Alexandru Bizim (atletism)
JO 1956 — Melbourne: Iosif Sârbu (tir)
JO 1952 — Helsinki: Dumitru Paraschivescu (atletism)
JO 1936 — Berlin: Șerban Mănciulescu (tir)

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata