Breaking news

Cătălina Ponor se gândește să revină în gimnastică pentru Olimpiada din Brazilia

loading...

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică și multiplă medaliată la europene și mondiale, se gândește să revină din nou în activitate, pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro.

catalina.ponorCătălina Ponor vrea să intre în istorie, ca fiind prima gimnastă care revine de două ori în activitate la Olimpiadă. După ce în 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a câștigat un argint la sol și bronz cu echipa, după o pauză de cinci ani de activitate, Cătălina Ponor ar vrea să revină în gimnastică și pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

‘Mi-am zis că nu voi reveni niciodată în gimnastică, dar într-o zi am primit un e-mail de la Marian Bitang în care mă anunța că a revenit la lot. M-am bucurat pentru ea, dar în același timp am vrut să revin și am făcut-o. Într-o zi m-am trezit și i-am spus mamei că voi începe din nou antrenamentele și, bineînțeles, mama a început să râdă. Acum sunt fericită cu proiectele mele și curând mă voi implica într-un nou proiect, dar nu pot spune mai mult de atât. Despre o revenire, nu știu. Poate da, poate nu. Niciodată să nu spui niciodată. Cel mai important lucru este sănătatea, chiar dacă am lipsit mult”, a declarat Cătălina Ponor pentru Agerpres.

Gimnasta consideră Jocurile Olimpice de la Atena drept culmea carierei sale de gimnastă: Este și a fost cel mai frumos moment al carierei mele. A fost ceva mai mult decât un vis, ceva ce nu poți descrie. Când am început gimnastica, nu știam ce carieră voi avea, dar am visat mereu să fiu campioană. Am muncit mult în sală ca să ating acesta lucru — să mă văd într-o mare competiție pe primul loc.

Nadia Comăneci a fost în mod firesc primul model pentru viitoarea septuplă campioană europeană: Primul meu idol a fost Nadia Comăneci, pentru că toată lumea o știa. Mama mea mi-a arătat-o pe Nadia în competiții și am vrut să fiu ca ea. Apoi am început să-mi placă stilul Laviniei Miloșovici; foarte concentrată, intensă și puternică. Apoi eleganța Horkinei (Svetlana — n.r.). Aceste trei fete au fost idolii mei, am încercat să le amestec și să creez o gimnastă numită Ponor. Nu știu dacă a funcționat, dar măcar am încercat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata