Breaking news

Cat de activi sunt sportivii in social media? ​

loading...

Mediul online a reusit sa duca interactiunea virtuala la un nivel impresionant, in special in ultimii cinci ani, cand retelele de socializare precum Facebook, Instagram si Twitter au devenit locul de intalnire preferat a aproape jumatate din planeta.

Astfel, acestea au devenit cele mai simple modalitati de a discuta si impartasti diverse evenimente din viata privata, alaturi de prieteni si cunostinte. Cu era normal, toate celebritatile, indiferent de domeniul in care activeaza au inteles cat de facil le este sa-si sporeasca faima si sa pastreze legatura cu fanii, asa ca ale lor conturi sunt cele mai accesate si se bucura de o deosebita atentie din partea utilizatorilor acestor retele sociale. Sportivii sunt una dintre categoriile cele mai bine reprezentate in cadrul social media, acestia folosindu-si conturile pentru a mentine legatura cu fanii, oferindu-le diverse noutati din viata lor. Atat sportivii romani, cat si cei internationali au inteles ca atat timp cat sunt activi in mediul virtual, performantele lor sportive vor fi si mai bine evidentiate.

neymar-face-un-selfie-cu-niste-fani Credit Image Source: Redbull”

Cat de interesati sunt suporterii romani de social media?

Principalul element din social media, in cazul interactiunii dintre sportivi si fanii acestora, sunt acestia din urma. Studiile au relevat faptul ca suporterii romani sunt foarte activi in social media, atat in timpul defasurarii evenimentelor sportive, cat si in afara acestora (1 din 2 suporteri sunt activi in timpul meciurilor de fotbal, 73% dintre acestia dorindu-si  ca stadioanele pe care se desfasoara partidele de fotbal la care participa sa aiba retele de Wi-Fi gratuit). La nivel international se pare ca, intr-un top al celor mai activi supoteri, primele locuri sunt ocupate de fanii din Marea Britanie, Franta si Spania. Suporterii romani sunt prezenti intr-un numar foarte mare pe Facebook  (peste 78%), ocupand locul doi intr-un clasament al activitatii pe aceasta retea sociala, dupa italieni (81%), fiind urmati in clasament de catre suporterii portughezi (77%). Fotbalul, tenisul si handbalul sunt sporturile care se bucura de atentia suporterilor romani pe social media, iar sportivii care activeaza in aceste sporturi beneficiaza de cea mai mare popularitate in randul fanilor romani.

simona halep fotoCredit Image Source: 1616.com”

Care sunt sportivii romani cei mai populari in social media?

Intr-o tara in care sportul-rege este la putere, poate parea ciudat ca pe primul loc in topul preferintelor fanilor romani din social media se numara o reprezentanta a sportului alb. Simona Halep a beneficiat de o crestere exponentiala a numarului de fani datorita parcursului foarte bun inregistrat in anii trecuti, atunci cand a reusit sa se claseze pe locul doi in clasamentul ATP. Aceasta are peste 830, 000 de fani pe retea sociala Facebook. Unul dintre sportivii romani care activeaza insa in Canada este Lucian Bute; numarul fanilor paginii sale de Facebook se ridica la peste 600,000, cresterea venind in special in momentele sale de glorie. La fel de bine “vazut” in social media este si Gheorghe Hagi, fostul mare jucator roman, care are peste 500,000 de fani pe pagina sa de Facebook, dintre care foarte multi sunt suporteri ai echipelor de fotbal la care acesta a activat in Turcia si Spania. Jucatorul de poker, de origini romanesti si care a fost cel mai tanar castigator al unei bratari de campion WSOP, Daniel Negreanu a reusit in anul 2014 sa fie considerat drept jucatorul cu cea mai mare influenta din domeniul sau din social media; de altfel, numarul fanilor sai este foarte mare pe Twitter, acolo unde are peste 306,000 de “urmaritori”, in timp ce pe Facebook, numarul acestora este de peste 122,000. Ca urmare a activitatii sale intense de pe aceste retele sociale, interesul romanilor din social media a inceput sa creasca pentru sportivul roman care locuieste in Las Vegas. Topul celor mai iubiti sportivi este completat cu jucatori de fotbal (Adrian Mutu cu peste 350,000 de fani si Ciprian Marica cu cu peste 400,000 de fani), gimnaste (Nadia Comaneci cu peste 100,000 de fani si Andreea Raducanu cu peste 175,000 de fani), luptatori de K1 (Catalin Morosanu, carismaticul luptator in ring avand peste 100,000 de fani) si reprezentanti din handbal (Cristina Neagu, cu peste 80,000 de fani).

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-12-23 13:29:28Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Credit Image Source: highstakesdb.com”  

Sportivii straini stabilesc adevarate recorduri in social media

Sportivii din strainatate au inteles cat de vitala este prezenta si interactiunea lor in mediul virtual, de aceea acestia inregistreaza cifre fabuloase pe conturile lor de Facebook si Twitter. Spre deosebire de sportivii romani care nu acorda o atentie atat de mare retelei de socializare Twitter, cei din strainatate au inteles ca doar combinand activitatea pe aceste retele, vor ajunge sa stabileasca adevarate recorduri. Cel mai urmarit sportiv international este Cristiano Ronaldo, care se bucura de peste 162 de milioane de fani in intreaga lume. Jucatorul brazilian de fotbal, Neymar Jr, ii urmeza in clasament cu peste 102 de milioane de fani, locul patru fiind ocupat tot de un jucator de fotbal originar din Brazilia, Kaka, care are peste 57 de milioane de fani. Starul echipei din orasul Barcelona, Lionel Messi a adunat peste 100 de milioane de fani, iar acest lucru in conditiile in care nu are decat un cont de Facebook si niciunul pe Twitter. Jucatorul american de baschet, LeBron James este foarte activ pe retelele de socializare si are peste 55 de milioane de fani, in timp ce tenismenul Rafel Nadal are peste 25 de milioane de fani. Gradul de interactiune dintre sportivii straini si fanii acestora din intreaga lume este mult mai intens raportat la sportivii din Romania. Multi dintre acestia sunt reprezentati in relatia cu fanii de catre companii de PR, care au grija de conturile lor si de nivelul de comunicare cu supoterii. Desigur, altul este nivelul  in ceea ce priveste deschiderea catre viata publica a celor din afara, insa, incet-incet si sportivii romani vor intelege ca, de acum inainte, mediul online va reprezenta locul in care interactiunea sociala va fi la cote maxime.

cristiano ronaldoCredit Image Source: Digital-Football”

In conditiile in care suporterul roman este din ce in ce mai avid de informatii despre sportivii lui favoriti, iar mediul online reuseste sa-i ofere tot ceea ce are nevoie, prin intermediul retelelor de socializare, cu certitudine ca din ce in ce mai multi sportivi romani vor deveni mai activi in social media.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata