Breaking news

Canotorii români, 4 medalii de aur la Mondialele de juniori din Austria

loading...

Rezultate excepționale realizate de canotorii români, la Mondialele rezervate juniorilor și găzduite de localitatea austriacă Linz-Ottensheim.

canotaj masculinRomânia a obţinut 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru juniori. Trei au fost obținute sâmbătă iar una azi, în ultima zi a competiției. 3

În finala probei feminine de dublu rame 1.500 m, Mihaela Petrişă şi Mădălina Bereş au trecut primele linia de sosire, cu timpul de 7 minute, 24 secunde și 37 sutimi, devansând echipajele Germaniei şi Italiei.

În proba feminină de patru vâsle 1.500 m, echipajul României, compus din Andreea Tătaru, Mihaela Berindei, Viviana Bejinariu şi Ioana Vrânceanu, s-a clasat pe prima poziţie, cu un timp de 6 minute, 36 secunde, 35 sutimi, urmat de reprezentantele Poloniei şi Germaniei.

Echipajul de patru rame masculin în proba de 1.500 m, format din românii Toadaer Gontaru, Marius Cozmiuc, George Pălămariu şi Cristian Pîrghi, s-au impus în finală cu timpul de 5 minute 58 secunde și 72 sutimi, devansând echipajele Australiei şi Statelor Unite.

Azi, echipajul de 2 vâsle feminin format din Ionela-Mădălina Rusu, Laura Oprea, au cucerit cea de-a patra medalie de aur a delegației României la Mondialele de Juniori.

Tot duminică, în finala probei de 2 vâsle categoria uşoară, Ionela-Lavinia Lehaci şi Andreea Asoltanei au sosit pe locul 4, în 7’10″58/100, fiind precedate de Marea Britanie – 7’08″57/100, Germania – 7’09″71/100 şi Noua Zeelandă – 7’10″07/100.

De asemenea, pe locul 4 s-a situat şi ultimul concurent din ţara noastră din concursul mondial, Petru Codău, în proba de schif simplu, cronometrat în 6’55″90/100.

Bilanţul României la această ediţie este unul impresionant, întrucât o serie de canotori valoroşi români care ar fi îndeplinit condiţiile de vârstă pentru a participa în Austria au fost cooptaţi în loturile de seniori.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata