Breaking news

Campionatele Internaționale de Atletism ale României, găzduite de Cluj Arena

loading...

Cea de-a 59-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, una dintre cele mai vechi competiții internaționale ale atletismului, se va disputa vineri, 6 iunie, pe Cluj Arena.

campionatele internationale de atletism ale romanieiPe lângă cei mai buni sportivi din țara noastră, la startul competiției se vor afla și atleți și atlete din Albania, Armenia, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, precum și, sub rezerva confirmării de ultimă oră, Rusia, Belarus și Cuba.

Ceremonia de deschidere este programată la ora 16,30, urmată de primul start la ora 17,00, în proba de aruncarea discului la feminin, FRA asigurând și premii în bani în sumă netă de 28.100 de euro.

Vor fi acordate Premiul special “Maria Cioncan”, din partea Fundației Atletis — Boulder Wave, pentru cursa feminină de 1.500 m, dar și tradiționalul de acum Trofeu memorial “Lia Manoliu”, pentru disc feminin, din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

De la crearea lor, în 1948, Internaționalele de atletism ale României, la startul întrecerilor de la București, Constanța, Poiana Brașov și Pitești, iar, acum, în premieră pe Cluj Arena, unul dintre puținele stadioane nou construite din țară în care a fost realizată pistă de atletism, au avut la start nu mai puțin de 22 de campioni olimpici, 34 campioni europeni, 35 de deținători ai recordurilor lumii, nume de referință în sportul olimpic numărul 1.

La Internaționale au fost stabilite, în timp, 6 recorduri mondiale și 9 europene, numeroase alte performanțe de valoare, competiția românească bucurându-se de un prestigiu bine stabilit în arena atletică.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata