Breaking news

Campioana olimpică, Elisabeta Lipă a primit trofeul Fair Play Mecenate

loading...

Multipla campioană olimpică și mondială la canotaj, Elisabeta Lipă a fost recompensată de Comisia Națională Italiană de fair play cu trofeul Fair Play Mecenate.

Elisabeta Lipă a fost premiată în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cortona, în Piazza della Repubblica.

Trofeul ”Fair Play Mecenate” este atribuit doar personalităţilor din sport care, pe lângă un palmares de excepţie, şi-au adus o contribuţie specială la dezvoltarea şi promovarea sportului în comunitatea în care trăiesc.

”De-a lungul timpului, am participat la foarte multe ceremonii şi mi s-au decernat numeroase premii care m-au onorat întotdeauna. Dar, Trofeul Fair Play Mecenate înseamnă pentru mine o întâlnire cu oameni speciali, valoroşi, cum este preşedintele Angelo Morelli, inima acestui eveniment, şi cu o initiativă care face cinste oricărei comunităţi. Cortona, o localitate mică, reuneşte numeroase personalitati din lume care slujesc olimpismul şi idealurile sale şi gazduieşte, de 16 ani încoace, un eveniment unic in lume care ne reaminteşte că sportul reprezintă o pârghie extrem de importantă în educaţie şi face parte din istoria adevărată a unui popor”, a declarat Elisabeta Lipă.

Alături de Elisabeta Lipă au fost premiați și Irena Szewinska, din Polonia, membră CIO, Kipchoge Keino, fostul mare atlet kenyan, actualmente preşedinte al Comitetului Naţional Kenian şi membru al CIO.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata