Breaking news

Brazilia este noua Campioană Mondială la handbal feminin

loading...

Brazilia a câștigat duminică seară, titlul mondial la handbal feminin, după ce a învins Serbia, pe teren propriu, în Sala Sporturilor de la Belgrad.

brazilia campioana mondiala la handbalCea de-a 21-a ediție a Mondialului de Handbal feminin din Serbia a fost câștigată în mod surprinzător de Brazilia.

Ediția din 2013 a mondialului a fost cu totul spectaculoasă și plină de neprevăzut. Cu Rusia absentă de la turneul final, cu Norvegia eliminată din careul de ași și cu Polonia în semifinale, mondialul de handbal va rămâne în istorie.

Deși casele de pariuri dădeau ca și favorite la câștigarea campionatului mondial, pe  Norvegia, Franţa şi Muntenegru, braziliencele au răsturnat orice previziuni.

 

Brazilia a reușit să se impună cu 22 la 20, în fața Serbiei, chiar la ea acasă, unde a fost susținută frenetic de publicul din Belgrad.

Astfel că aurul merge în Brazilia, argintul rămâne în Serbia iar bronzul merge în Danemarca, după ce în finala mică danezele s-au impus în fața Poloniei.

România a încheiat Campionatul Mondial abia pe locul zece, în timp ce fosta campioană mondială, Norvegia, doar pe locul cinci.

Clasament final Campionatul Mondial de Handbal feminin 2013:

1. Brazilia

2. Serbia.

3. Danemarca

4. Polonia

5. Norvegia

6. Franța

7. Germania

8. Ungaria

9. Muntenegru

10. România

11. Spania

12. Koreea de Sud

13. Olanda

14. Angola

15. Cehia

16. Japonia

17. Tunisia

18. China

19. Argentina

20. Congo

21. Paraguay

22. Algeria

23. Republica Dominicană

24. Australia

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata