Breaking news

Bombă la US Open. Novak Djokovic, eliminat în semifinale de Kei Nishikori

loading...

Novak Djokovic, liderul unu în tenisul mondial și primul favorit la US Open, a fost eliminat sâmbătă seară, în mod surprinzător de japonezul Kei Nishikori, cap de serie numărul zece.

Kei Nishikori - novak djokovic - us open 2014Eliminare bombă în semifinale la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Finalistul din 2013, Novak Djokovic a fost eliminat în patru seturi de japonezul Kei Nishikori.

Nole a pierdut primul set cu 4-6, l-a adjudecat pe al doilea cu 1-6, ca mai apoi să cedeze în setul trei în tie-break cu 6-7(4-7).

Japonezul a debutat cu brake în setul patru, apoi a trecut cu bine peste cele trei mingi de re-brake oferite sârbului și a închis setul cu 6-3 pe serviciul lui Nole.

Astfel că după două orei și 52 de minute de joc, Kei Nishikori l-a învins pe Novak Djokovic în patru seturi, scor 6-4, 1-6, 7-6(7-4), 6-3 și devine primul japonez care reușește să se califice într-o semifinală de Grand Slam.

În 2013, japonezul a fost eliminat încă din primul tur la US Open de britanicul, Daniel Evans.

Eliminarea în semifinale îl va costa pe Nole 480 puncte ATP, întrucât în 2013 a jucat finala pe care a pierdut-o în fața lui Rafael Nadal.

Japonezul are asigurat un cec în valoare de 1,450,000 dolari și 1200 puncte ATP, iar dacă va câștiga US Open va primi 2000 de puncte ATP și 3 milioane de dolari.

A doua semifinală masculină de la US Open va fi disputată de Roger Federer și Marin Cilic

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata