Breaking news

Atac armat în Turcia asupra autocarului echipei Fenerbahce

loading...

Autocarul echipei de fotbal Fenerbahce a fost atacat, sâmbătă seară de un grup de fani ai lui Trabzonspor, în momentul în care se afla pe un viaduct, îndreptându-se spre aeroportul din Trabzon. Atacatorii au tras focuri de armă înspre autocar și au rănit șoferul acestuia.

autocar FenerbahceDupă ce s-au impus în deplasare cu scorul de 5-1, în fața echipei Rizespor, în campionatul Turciei, jucătorii lui Fenerbahce au plecat cu autocarul către aeroportul din Trabzon.

Însă în momentul în care au ajuns pe un viaduct, un grup de fani ai echipei Trabzonspor, au atacat auticarul cu arme de foc, încercând să îl doboare.

 ”Ne-au aşteptat pe un viaduct, iar ţinta a fost şoferul nostru. Au vrut să îl lovească, să îl rănească sau să îl ucidă, pentru a forţa autocarul să cadă de pe viaduct şi să ne omoare. Am fost împuşcaţi. Spuneau că vor să cădem şi să murim”, a declarat Mahmut Uslu, ofiţerul de presă al lui Fenerbahce.

Din fericire, şoferul autocarului nu a suferit răni grave şi, potrivit Sabah, se află în afara oricărui pericol! În cele din urmă, delegaţia lui Fenerbahce a fost transportată cu un convoi blindat la aeroportul din Trabzon şi a zburat fără probleme înapoi la Istanbul în cursul serii de sâmbătă.

Guvernatorul provinciei Trabzon a declarat că a fost vorba despre un atac cu pietre, însă atât purtătorul de cuvânt al lui Fener, cât şi Mehmet Topal, mijlocaşul lui Fener, au confirmat că a fost vorba de un atac armat.

Clubul Fenerbahce a notat, într-un comunicat postat, duminică, pe site-ul oficial, că până la lămurirea situaţiei cu privire la atacul ce a vizat autocarul echipei, meciurile de fotbal din Turcia ar trebui să fie amânate.

“Considerăm că până la lămurirea situaţiei cu privire la acest atac sângeros şi până când opinia publică va fi satisfăcută este inevitabil ca ligile să fie amânate. Ceea ce s-a întâmplat nu este un incident simplu provocat de suporteri, este un atac armat şi o tentativă de omor organizate şi plănuite împotriva echipei Fenerbahce”, adaugă sursa citată.

Traficul a fost blocat pe autostrada ce leagă oraşele Rize şi Trabzon pentru mai mult timp după incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata