Breaking news

Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României la fotbal pentru a doua oară în istorie

loading...

Astra Giurgiu a câștigat sâmbătă, Supercupa României la fotbal, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca.

astra giurgiu - supercupa romaniei la fotbalCampioana României la fotbal, Astra Giurgiu a cucerit sâmbătă, și Super Cupa României. În minutul 86, William De Amorim a marcat singurul gol al partidei și i-a adus campioanei Astrei a doua Supercupă, după cea din 2014.

CFR Cluj, deținătoarea Cupei României, are și ea două Supercupe (2009, 2010), jucând de două ori cu trofeul pe masă (2012, 2016).

Meciul s-a desfășurat pe o ploaie torențială în multe momente în repriza secundă, în urma căreia terenul a băltit, fapt care a afectat calitatea jocului.

Soarta meciului a fost decisă cu ajutorul apei din gazon, în minutul 86, când Larie a trimis o minge spre portarul Marc, balonul s-a oprit din cauza apei, iar Marc a fost nevoit să intervină prin alunecare, balonul a ajuns la William De Amorim, care l-a trimis în poarta goală din afara careului.

CFR a fost aproape de egalare în prelungiri (90+3), dar Nouvier și Mureșan nu au reușit să profite de eroarea lui Gavrilaș.

Astra a fost condusă la acest meci de pe banca tehnică de secundul Cristian Petre, deoarece principalul Marius Șumudică este suspendat (pentru eliminarea din meciul cu ASA Târgu Mureș, din finalul sezonului trecut).

La meci au asistat noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum, secundul său Rudi Verkempinck, precum și fostul internațional român Dorinel Munteanu, susceptibil de a fi și el secund al naționalei.

Medaliile au fost înmânate, în ploaie, de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Un trofeu special a primit De Amorim, brazilian naturalizat, desemnat cel mai bun jucător al meciului. Christoph Daum, noul selecționer al României, a oferit Supercupa României învingătorilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata