Breaking news

Argentina s-a calificat în finală după ce a învins Olanda la penalty-uri

loading...

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia va fi jucată de Argentina și Germania. Se repetă astfel finala din 1990, când nemții au câștigat trofeul.

argentina - fifa world cup 2014Argentina s-a impus miercuri seară, în fața Olandei după loviturile de departajare de la 11 metri, cu scorul de 4-2, întrucât nici după reprizele de prelungiri cele două echipe nu au reușit să deschidă scorul.

A fost prima semifinală din istoria Mondialului de Fotbal care se încheie fără goluri. Și asta din cauza jocului mult prea prudent din partea ambelor echipe, care au preferat să nu-şi asume riscuri şi să aştepte greşeala adversarului.

Eroul Argentinei a fost portarul Sergio Romero, care a apărat execuţiile de la 11 metri ale lui Ron Vlaar şi Wesley Sneijder.

Primul executant pentru Olanda a fost Ron Vlaar care însă a ratat lovitura de la 11 metri.

Lionel Messia executat impecabil penalty-ul și a adus Argentina în avantaj. Arjen Robben a egalat scorul la 1-1, dar Ezequiel Garay a readus Argentina în avantaj cu 2-1.

Lovitura de la 11 metri executată de Wesley Sneijder a fost apărată de portarul argentineinilor, Romero și Olanda era ca și eliminată.

Sergio Aguero a făcut 3-1, Dirk Kuyt a mai redus din diferență pentru Olanda, dar golul lui Maxi Rodriguez a dat sentinţa definitivă:4-2 pentru Argentina.

Astfel că duminică, pe Maracana, Argentina va juca finala Cupei Mondiale pentru prima oară din 1990, când adversară i-a fost tot Germania.

În timp ce Brazilia și Olanda vor juca finala mică pe 12 iulie 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata