Arbitrul finalei de la Roland Garros, și Sharapova, făcuți praf de experții în tenis

loading...

Kader Nouni, arbitrul finalei feminine de la Roland Garros și Maria Sharapova au fost făcuți praf de experții în tenis. Aceștia susțin că rusoaica a întârziat foarte mult punctele pe serviciul său iar arbitrul nu a penalizat-o.

Kader Nouni si maria sharapova - roland garrosFinala feminină de la Roland Garros, disputată sâmbătă, de Simona Halep și Maria Sharapova, naște vii controverse pe plan mondial. Foarte mulți experți în tenis și foști mari jucători, l-au făcut praf atât pe arbitrul finale cât și pe rusoaica Maria Sharapova. Jurnaliștii americani susțin că rusoaica a încălcat regulamentul tenisului trăgând de timp în favoarea sa.

Rusoaica a întârziat de fiecare dată servirea punctelor, depășind de zeci de ori cele 25 de secunde regulamentare. Și toate astea fără ca arbitrul să aplice regulamentul.

Kader Nouni a dat primul avertisment abia după peste două ore de joc, iar cunoscuţi jurnalişti internaţionali au luat foc după deciziile arbitrului şi întîrzierile repetate ale Şarapovei.

Simona e foarte rapidă, e mereu gata la timp, dar tu întîrzii“, i-a spus arbitrul rusoaicei. Însă, Sharapova trebuia să fie nu doar avertizată ci și penalizată prin pierderea serviciului doi sau a punctelor, pentru că nu a respectat regulamentul. Lucru care nu s-a întâmplat.

Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Agassi şi Roddick, sau Tracy Austin, fost număr 1 mondial, au comentat negativ.

Cartonaş galben şi un mare avertisment pentru arbitru. E ridicol să nu dai avertisment pentru întîrzierile Şarapovei. Am sentimentul că Shazza poate să stea şi 35 de secunde între puncte între primul serviciu şi al doilea şi arbitrul nu va face nimic, atît de enervant“, a tunat Brad Gilbert.

Tracy Austin şi mai mulţi jurnalişti internaţionali de la publicaţii din SUA sau Europa au luat foc.

Trebuie să le admiri pe Şarapova şi pe Simona Halep. Ruşine însă pentru arbitrajul slab al lui Kader Nouni“, a scris şi Mike Dickson, de la Daily Mail.

Cît de lungă este această pauză de vestiar? Şarapova a ignorat regulile de timp tot meciul. Din păcate, Nouni un arbitru foarte slab“, l-a completat indirect Barry Flatman, de la Sunday Times.

Tracy Austin, fostul număr 1 mondial, a comentat şi ea pe twitter, la pauza prelungită dintre seturile 2 şi 3: Simona sigur se gîndeşte că Mariei i se permite să aibă prea mult timp între puncte. Acum, Maria e iar la vestiar, între seturi, şi o face să aştepte prea mult.

Simona a fost întrebată dacă n-a deranjat-o faptul că Şarapova şi-a luat mult timp înainte şi între servicii: Acesta e stilul ei, nu vreau să spun nimic, e normal, aşa face mereu. Uneori m-am simţit un pic anxioasă, dar n-a fost rău. OK per total.

794 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*