Breaking news

Antrenorul naționale de handbal spune că e nevoie de o viziune pentru a deveni cei mai buni din lume

loading...

Thomas Ryde, noul antrenor al echipei naționale de handbal feminin a României, după demisia lui Gheorghe Tadici, spune că avem nevoie de o viziune pentru a deveni cei mai buni în lume.

Thomas RydeNumit la cârma naţionalei feminine înaintea Trofeului Carpaţi, Thomas Ryde şi-a intrat deja în pâine şi a efectuat primul antrenament la Cluj alături de tricolore.

Tehnicianul suedez a explicat pentru fanii handbalului românesc care sunt obiectivele sale imediate şi pe termen lung.

Thomas Ryde a asistat la meciul dintre HCM și Vigorg și a lăudat prestația băimărencelor: Legat de acest meci pot spune că Baia Mare a jucat absolut extraordinar. Au avut mai multe jucătoare proaspete la dispoziţie şi au tranşat meciul în ultimele opt minute din prima repriză.

Antrenorul spune că obiectivul numărul unu este să: implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu şi şase în linie pe semicerc.Îmi doresc acelaşi lucru şi în atac şi voi lucra teme invididuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia. Există într-adevăr mult talent în echipa. Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie să lucrăm totuşi mai mult tactic şi la capitolul unitate de grup pentru că jucătoarele provin de la multe echipe. Voi face propriul research şi voi discuta cu toate jucătoarele pentru a descoperi eventualele probleme. Obiectivele mele sunt pe termen lung. Obţinerea unei medalii este un proces în sine, construcţia se face însă pas cu pas. În filosofia mea priorităţile sunt legate de îmbunătăţirea calităţii jocului, cooperarea în cadrul grupului, eficientă jocului şi optimizarea resurselor într-un mod mai inteligent.

Despre Trofeul Carpaţi care adună la start patru naţionale de talie mondială, Thomas Ryde spune: Este o oportunitate excelenţă să arătăm fanilor handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel am naţionalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuală a jucatorelor şi pe handbalul în situaţii unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi. De partea cealaltă, Suedia şi Germania au tradiţie în handbal şi un joc bine organizat tactic. Sper că vom juca în finală mare.

Thomas Ryde nu a avut la dispoziţie toate jucătoarele convocate la primul antrenament. Titulare în meciul de duminică HCM Baia Mare- Vîborg, mai multe jucătoare de baza au fost învoite, iar Ada Nechita a acuzat dureri la genunchi, fiind menajată. Cristina Neagu a făcut joncţiunea cu lotul luni seară. În aceste condiţii, tehnicianul suedez a preferat să facă un prim antrenament bazat doar pe stretching şi a programat un joc inedit de fotbal pentru destindere. Thomas Ryde a intrat şi el la miuţa cu fetele. Valentina Ardean-Elisei şi Paula Ungureanu vor da azi, de la ora 15.30, lovitură de începere la partida de fotbal U.Cluj – FC Botoşani.

Orar competiţie Trofeul Carpați:
Suedia – Germania, vineri ora 18.00
România – Brazilia, vineri ora 20.00
Finală Mică: sâmbătă 18.30
Finală Mare: sâmbătă 20.15

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata