Breaking news

Anglia doar egal cu SUA la Cupa Mondială de Fotbal

loading...

Echipa de fotbal al Marii Britanii a debutat cu un semieșec la Campionatul Mondial de Fotbal, după ce în primul meci cel cu SUA , nu a reușit decăt un sec 1-1. Britanicii au deschis scorul repede, prin căpitanul Gerrard, dar americanii au egalat în finalul primei reprize, după o gafă mare a goalkeeper-ului Green.

Imaginea 1/1

meciDupă doar 4 minute de joc, englezii erau în avantaj  pe tabelă, după un un-doi Heskey-Gerrard, finalizat de căpitanul lui Liverpool şi al naţionalei Angliei cu un şut din 12 metri, pe lângă Howard.

Americanii îşi revin din şoc şi sunt la un pas de egalare după 20 de minute de joc, când reluarea cu capul a lui Altidore, de lângă King, după o centrare excelentă a lui Donovan, trece puţin pe lângă poartă. Vine replica Angliei, dar Lennon întârzie prea mult balonul, singur în careul celor de la SUA, apoi reluarea sa e blocată.

Anglia dă impresia că face pasul înapoi, iar unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti englezi din această perioadă, James Milner, e depăşit de evenimente. Capello îl schimbă pe mijlocaşul de la Villa cu Shawn-Wright Phillips, şi lucrurile se înviorează în banda dreaptă a englezilor.

Cu cinci minute înainte de intrarea la vestiare, Casillas, în cazul în care a văzut meciul la tv, şi-a râs în barbă. “Anglia nu poate câştiga Mondialul pentru că nu are portari de valoare”, spunea goalkeeper-ul campioanei europene, cu câteva zile  înainte de debutul competiţiei. Dempsey, mijlocaş la Fulham, şutează de la 25 de metri, destul de slab, dar Green vrea să devină prima victimă a Jabulani-ului, şi scapă balonul în plasă, după ce acesta îi sare din palme. Imediat, Glen Johnson croşetează defensiva americană, dar şutul său e scos in extremis de Howard, iar cele două echipe încheie prima repriză la egalitate. Una în care mult aşteptatul golgheter Rooney a fost anihilat complet.

Pe final de meci, Rooney începe şi el să se vadă, dar trece de două ori pe lângă gol, iar Wright-Phillips îl ia la ţintă pe Howard. Intră şi masivul Crouch, în locul lui Heskey, dar nimic nu se mai poate întâmpla. Mai mult chiar, americanii încheie meciul în jumătatea adversă! 1-1 scor final, iar SUA rămâne neînvinsă în disputele cu englezii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata