Breaking news

Dacă nu vom avea grijă de antrenorii români ne vom bate cu propriile arme

loading...

Multipla campioană olimpică, mondială și europeană Andreea Răducan, are încredere în actualul lot de gimnaste din echipa națională și spune că după evoluția de la europenele de săptămâna trecută, sunt șanse mari ca gimnastele să obțină rezultate mai bune la Campionatele Mondiale din toamnă de la Roterdam.

andreeaDacă în finalele pe aparate fetele au reușit un rezultat bun, Andreea consideră că se putea mai bine și în finala pe echipe, însă probabil că au preferat să prezinte exerciții sigure cu o dificultate mică pentru a nu rata concursul.

”Sunt foarte încântată de modul în care s-au comportat  fetele. Poate că se putea un pic mai bine la echipe, dar ținând cont de faptul  că nu au experiență, a fost bine. Au timp până în toamnă, să își pună la punct exercițiile, să fie complete, micile greșeli să fie corectate. Cred că s-a întâmplat ca în finala pe echipe s-a mers pe siguranță și nu pe  dificultate mare. La finalele pe aparate poți să pui un element cu valoare mai bună, ca să dai nota de plecare mai mare, a declarat pentru exclusivnews.ro, Andreea Răducan.

Andeea a fost suprinsă în mod plăcut de Amelia Racea care a devenit campioană europeană la bârnă, după ce inițial fusese doar rezervă, având a 9 notă din concurs. Însă după retragerea Anei Porgras, accidentată, a trebuit să o înlocuiască în finala de la bârnă.

”Ea a dovedit odată  în plus că atunci când primești o a doua șansă o poți fructifica mai bine”.

Dintre toate gimnastele de la lot, Andreea are mare încredere în Ana Porgras, și datorită faptului că este mai experimentată și pentru că are exerciții valoroase.

”Eu am mare nădejde în Aana Porgras, pentru că are exerciții bune la bârnă și paralele, important e să se recupereze”.

Marea gimnastă, Andreea Răducan trage însă un semnal de alarmă, cu privire la rezultatul obținut de Marea Britanie la europenele de săptămâna trecută. Andreea precizează că dacă nu se vor lua măsuri pentru ca antrenorii valoroși să antreneze în țară, o să ne batem singuri.

Marea Britanie este o surpriză, trebuie să fie un semnal de alarmă.  Cu SUA, Brazilia, China, altele sunt datele problemei. Dar la un moment dat dacă nu vom avea grijă de antrenorii români, ne vom bate cu propriile arme”, a declarat Andreea Răducan.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata