Breaking news

Alexandra Dulgheru, victorie uluitoare la turneul de la Doha

loading...

Alexandra Dulgheru a reușit marți seară, victorie uluitoare în primul tur la turneul WTA Premier de la Doha, învingând-o în trei seturi pe franțuzoaica Alize Cornet, locul 24 mondial.

alexandra dulgheru - tenisVenită din calificări, Alexandra Dulgheru a bifat marți seară, prima sa victorie din 2015, pe tabloul principal al unui turneu WTA.

Românca a reușit să facă o partidă fantastică și să o învingă în mod surprinzător pe Alize Cornet. În primul set, Dulgheru a revenit de la 1-4, și s-a impus cu 6-4, apoi a cedat setul doi cu 3-6, dar s-a impus în decisiv cu 6-1.

Alexandra Dulgheru și-a adjudecat partida după două ore și 31 de minute de joc cu franțuzoaica.

Alexandra Dulgheru a ratat două mingi de break în debutul partidei cu franțuzoaica, după care la scorul de 2-1 și-a pierdut serviciul și a fost condusă cu 4-1. La 4-2, Dulgheru a ratat două mingi de re-break, reușind în cele din urmă să câștige pe serviciul lui Cornet, abia cu cea de-a treia minge. Și după 12 minute de chin pe propriul serviciu, timp în care a ratat trei mingi de game și i-a anulat lui Cornet alte trei mingi de re-break, Dulgheru a reușit egalarea scorului la 4-4.

Cele trei mingi de re-break ratate de franțuzoaică și-au spus cuvântul, iar jocul acesteia a început să aibă de suferit. Dulgheru a profitat de situație și la 4-4 a făcut break și a preluat pentru prima dată conducerea în set.

Alexandra Dulgheru a servit apoi și a închis setul cu 6-4 după o oră și 7 minute de joc solicitant și spectaculos pentru ambele jucătoare.

După adjudecarea primului set, românca s-a relaxat în setul doi unde a fost condusă cu 0-3, a reușit să facă re-break la 3-1, după care la 3-2 a cedat din nou serviciul. La 4-2, românca a făcut din nou re-break, iar mai apoi a ratat egalarea la 4-4 și a adus-o pe Cornet în postura de a servi pentru set. Lucru care s-a și întâmplat.

În setul trei, Dulgheru a servit prima, și după ce i-a anulat adversarei două mingi de break, și-a făcut serviciul, apoi a făcut break și a preluat conducerea cu 2-0. Scor la care și-a pierdut serviciul. După care, Dulgheru a câștigat cinci game-uri consecutive și a închis setul cu 6-1. Calificându-se astfel pentru prima dată în carieră în turul doi la turneul WTA Premier de la Doha, dotat cu premii de 710.000 dolari.

Calificarea în turul doi, unde va juca cu daneza Caroline Wozniacki, îi asigură româncei un cec în valoare de 10.240 de dolari și 55 puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata