Breaking news

Alexandra Dulgheru, calificare chinuită în turul doi la US Open

loading...

Alexandra Dulgheru s-a chinuit aproape trei ore cu americanca Varvara Lepchenko, în primul tur la simplu în cadrul turneului de tenis de la US Open.

alexandra.dulgheruAlexandra Dulgheru a reușit să o învingă pe americancă, după două ore și 55 de minute de joc, în trei seturi, scor 6-7, 6-2, 7-6.

Alexandra Dulgheru a pierdut primul set în fața americancei Varvara Lepchenko, în tie break, 7-6(7-5), după 61 de minute de joc.

În setul doi, la scorul de 3-2, Alexandra Dulgheru a reușit să facă brake, preluând conducerea cu 4-2. A urmat mai apoi la serviciu și s-a desprins la 5-2. La acest sor, Dulgheru a obținut trei mingi de set, reușind să fructifice pe prima din ele. Astfel că după alte 45 de minte de joc, românca a egalat scorul la seturi.

Dulgheru a început cu stângul setul trei, pierzându-și serviciul de debut. Însă, românca a reușit să revină în set de la 0-2, la 4-3.

Alexandra Dulgheru a reușit în mod miraculos să revină de la 0-40 pe propriul serviciu și să anuleze patru mingi de re-brake la sorul de 4-4.

Românca a reușit astfel să își câștige în mod dramatic serviciul cu care a preluat conducerea la 5-4 în setul decisiv. Soarta setului trei dar și a meciului s-a desc în tie-break, unde Dulgheru a condus și cu 6-3, reușind într-un final să se impună cu 7-5.

La capătul unui meci extrem de dificil, Dulgheru, locul 214 WTA, s-a impus în fața Varvarei Lepchenko, locul 35 mondial.

Dulgheru a ajuns pe tabloul principal de simplu feminin întrucât și-a înghețat punctele câștigate în 2011, când a acces până în turul doi.

Prin victoria de azi, Dulgheru își apără punctele și chiar poate să câștige mai multe dacă o va învinge în turul doi pe Ana Ivanovic, cap de serie numărul 13 la US Open.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata