Breaking news

Agnieszka Radwanska a câştigat în premieră Turneul Campionelor de la Singapore

loading...

Agnieszka Radwanska, poloneza care a eliminat-o pe Simona Halep încă din faza grupelor, a câştigat, duminică, Turneul Campionelor. Este cel mai mare succes al polonezei, din întreaga ei carieră.

Agnieszka RadwanskaDin postura de outsideră până la partida cu Halep, întrucât fusese învinsă și de Sharapova și de Pennetta, Agnieszka Radwanska a renăscut din propria cenușă, în partida cu românca.

După care, a fost de neoprit, a învins-o în trei seturi în semifinale pe Gabrine Muguruza, iar în finală s-a impus în fața cehoaicei Petra Kvitova, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3.

Astfel, Agnieszka Radwanska a dat marea lovitură a carierei. Poloneza a ocupat în trecut locul 2 în WTA, dar niciodată nu a câştigat, până acum, un turneu de un asemenea calibru.

După un succes în semifinale cu Garbine Muguruza, jucătoare pe care a învins-o după patru eşecuri consecutive în faţa ei în 2015, poloneza a făcut o finală la superlativ şi cu Petra Kvitova. Cu excepţia unor zeci de minute, Aga a controlat finala de la Singapore şi chiar a reuşit să revină dintr-un alt moment delicat, 0-2 în setul decisiv.

“Acum câteva săptămâni nici nu ştiam dacă o să mă calific. Am ajuns însă aici la Singapore, iar apoi până în marea finală. Este incredibil ce mi s-a întâmplat! În momentele importante am luat deciziile potrivite, la final am câştigat şi sunt fericită. A fost prima mea finală la Turneul Campioanelor, iar mai bine de atât nu se putea”, a fost prima reacţie a polonezei după câcștigarea trofeului.

În urma acestui succes, Agnieszka Radwanska încheie anul 2015 pe locul 5 în ierarhia WTA.

Agnieszka Radwanska - trofeu turneul campioanelorAgnieszka Radwanska - petra kvitova

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata