Breaking news

Adrian Ungur, calificare dramatică în turul doi la turneul challenger de la Roma

loading...

Adrian Ungur s-a calificat marți searăm în mod dramatic, în turul doi la turneul de tenis ATP Challeger de la Roma, la capătul unui joc ce a durat trei ore și 17 minute.

adrian ungurAdrian Ungur a fost cât pe ce să piardă partida cu  Radek Stepanek, locul 115 ATP și cap de serie numărul trei la Roma. Românul a avut soarta aprtidei în mână și putea să o încheie încă din setul doi, la scorul de 5-3.

Însă, lipsa de concentrare a românului a făcut ca partida să capete conotații dramatice și să se prelungească cu încă un set, încheiat dramatic în tie-break.

Adrian Ungur a început catastrofal partida din primul tur de la Roma, cu cehul Radek Stepanek, cap de serie numărul trei al turneului.

Românul și-a pierdut de două ori la rând serviciul și s-a văzut condus cu 0-3. Însă, de la acest scor, Ungur a jucat fantastic și a câștigat șase game-uri consecutive, reușind să-și adjudece primul set cu 6-3.

În debutul setului doi, românul a ratat o minge de break, dar a reușit să facă break la scorul de 1-1. Iar la 4-2, românul a ratat trei mingi de un nou break. Abia cuc ea de-a patra minge, Adrian Ungur a reușit break-ul care l-a adus în postura de a servi pentru câștigarea meciului. Însă românul și-a pierdut serviciul la zero, iar la 5-3 Ungur a a ratat o minge de meci pe serviciul cehului. Ungur a servit pentru a doua oară ca să-și adjudece partida, însă și de astă dată și-a pierdut serviciul și cehul a reușit egalarea scorului la 5-5. S-a ajuns în cele din urmă la tie-break, unde Adrian Ungur a pierdut cu 4-7.

În setul trei, la scorul de 2-1, Adrian Ungur a ratat o minge de break, dar românul a reușit să facă break cu un lung de line fantastic, ce l-a forțat pe ceh să se dea peste cap, riscând o accidentare serioasă.

După căzătura spectaculoasă, partida a fost întreruptă preț de zece minute, timp în care cehul a primit îngrijiri medicale. După reluarea partidei, Ungur a urmat la serviciu și după ce a ratat două mingi de game, și-a pierdut în mod copilărește serviciul, în condițiile în care adversarul său avea mari probleme de deplasare în teren. După care, cehul a egalat scorul la 3-3, iar mai apoi a făcut break la zero, fără prea mai eforturi, căci românul a greșit suficient cât să-și piardă serviciul.

La 3-4, Ungur a reușit să facă re-break, abia cu cea de-a șasea minge, întrucât pe primele cinci le-a ratat în mod inexplicabil. Mai apoi, românul s-a chinuit serios pe propriul serviciu, fiind nevoit să-i anuleze cehului patru mingi de re-break, după care a trecut în avantaj și a făcut 5-4. În cele din urmă s-a ajuns în tie-break, unde de astă dată Adrian Ungur s-a impus cu 7-3.

Și după trei ore și 17 minute de joc, Adrian Ungur a reușit să îl învingă pe ceh și să se califice în turul doi la Roma unde va juca cu argentinianul de 20 de ani Pedro Cachin, locul 243 ATP, venit din calificări.

Calificarea în turul doi la simplu masculin la turneul challenger de la Roma îi asigură lui Adrian Ungur un cec în valoare de 730 și 8 puncte ATP.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata