Breaking news

1.800 de participanţi vin la Corporate Games București

loading...

Capitala României se pregăteşte să-i primească pe cei 1.800 de participanţi din 50 de companii din România şi străinătate care vor intra în competiție, începând de joi, 11 iunie, pentru trofeele ediţiei a XI-a a Corporate Games România, festivalul sporturilor pentru corporaţii. Evenimentului sportiv se va încheia duminică, 14 iunie, cu anunţarea câştigătorilor ce vor reprezenta România la ediția mondială din New Mexico, Mexic.

CityNights CorporateEdiţia de anul acesta de la București vine cu noi sporturi pregătite pentru pasionaţi şi îi provoacă pe participanţi la probe inedite. Astfel, în afară de fotbal, alergare, biliard, ciclism, bowling, dragon boat, baschet, fotbal în şase, înot, karting, şah, tenis de masă şi volei, corporatiştii se vor întrece la tir şi catchball. Cele două sporturi au prezentat interes, astfel că, la aceste probe, s-au înscris peste 150 de participanţi, dintre care 88 vin din Israel. De asemenea, la mult aşteptatele finale ale Corporate Games România din Bucureşti se vor alătura concurenţilor corporatişti din Turcia.

România se numără printre cele 28 de ţări, de pe cinci continente, înscrise în circuitul Corporate Games. În ultimii trei ani, au avut loc 10 ediţii de jocuri corporatiste, atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă, la Bucureşti, Braşov şi, recent, la Cluj-Napoca, în cadrul cărora peste 10.000 de corporatişti au descoperit beneficiile unui altfel de teambuilding. Prima ediţie din România a avut loc la Bucureşti în mai 2012, apoi s-a mutat, pentru sporturile de iarnă, la Braşov, iar acum, pe 11 iunie 2015 va fi sărbătorită cea de a XI-a ediţie.

Şi la ediţia aceasta, fotbalul rămâne sportul rege, cu cel mai mare număr de participanţi, formându-se, în total, 30 de echipe. Podiumul celor mai solicitate sporturi este completat de volei, cu 14 echipe, şi dragon boat, cu 9 echipe. Două întreceri intense vor fi şi cele de alergare şi ciclism, unde s-au înscris 100 de persoane, care se vor lupta pentru trofee pe categorii de vârstă.

Mai departe, câştigătorii finalei naţionale vor reprezenta echipa României la World Corporate Games, eveniment programat în luna noiembrie, în New Mexico, Mexic.

Conceptul Corporate Games

Corporate Games este (re)cunoscut drept cel mai mare eveniment sportiv din lume, care promovează sportul în masă pentru amatori, mişcarea şi valorile generale ale sportului, în rândul angajaţilor din corporaţii. Corporate Games este o combinaţie între sport, business şi turism, reunite într-o competiţie mondială între corporaţii, similară cu Jocurile Olimpice.

Seria de competiţii sportive este menită să testeze echipele şi să stimuleze adrenalina şi spiritul de aventură. În plus, concurenţii au ocazia să se folosească de una dintre cele mai mari platforme de socializare şi networking din lume dedicată mediului corporatist.

Sistemul de punctare este dublu: participanţii lupta pentru prestigioasele medalii de aur, argint şi bronz, dar si pentru clasarea pe primele opt locuri, care aduce puncte firmelor. În baza acestor puncte, firmele sunt premiate în cadrul ceremoniei de închidere a jocurilor.

Corporate Games, festivalul sporturilor pentru corporaţii, este cel mai mare eveniment sportiv din lume, desfăşurându-se loc în 28 de ţări din lume. Peste un milion de persoane si 18.000 de firme mari, mijlocii şi mici, de pe 5 contimente, au luat parte, de-a lungul anilor, la Corporate Games.

trofeu corporate games

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata