Breaking news

România, furată la Eurovision 2014, de către organizatori

loading...

România a fost furată la Eurovision 2014. Organizatorii au clasat țara noastră în mod eronat pe locul 12, în finala de sâmbătă, la final de vot, deși trebuia să fie pe locul 11, întrucât are același punctaj cu Finlanda dar Paula și Ovi au primit odată nota maximă, pe când finlandezii nu.

romania furata la eurovision 2014Regulamentul Eurovision prevede la capitolul departajare, faptul că în caz de egalitate, ierarhizarea clasamentului final se face luând ca prim criteriu, care din cele două țări care au același punctaj, au primit 12 puncte și de câte ori.

România a primit 12 de la Moldova, 8 puncte de la Spania, Austria, Malta și Israel.  Italia și Belgia ne-au dat fiecare câte 5 puncte. Macedonia și Norvegia câte 4 puncte, Irlanda 2 puncte, Belarus și Portugalia, câte un punct. În total 72 de puncte.

Finlanda a primit 7 puncte de la Norvegia, 6 puncte de la Estonia, Italia, Ungaria, Suedia și Anglia. 5 puncte de la Islanda, 4 puncte de la Austria, Danemarca, Elveția și Germania. 3 puncte de la Belgia, Letonia, Polonia și San Marino. Și 2 puncte de la Olanda. În total 72 de puncte. dar nu a primit deloc maximul, de 12 puncte pentru a se justifica ocuparea locului 11, înaintea României.

Însă, organizatorii fură pe față chiar dacă regulamentul scrie negru pe alb, cum se face departajarea.

O situație similară se făsește și în cazul Spaniei, pusă în mod greșit pe 10, deși trebuie să fie pe 9, întrucât a primit 12 puncte de la Albania, având un total de 74 de puncte, la fel ca și Danemarca. Care însă nu a primit deloc maximum e puncte de la vreo țară.

Șefii de delegații din România și Spania ar trebui să facă sesizare la EBU și să ceară corectarea clasamentului final, în conformitate cu regulamentul Eurovision Song Contest.

voting eurovision 2014

loading...
1 Comentariu
  1. Adrian spune

    Eu zic sa va mai documentati putin inainte de a scrie ceva , ca nu acesta e regulamentul Eurovision , care tara primeste de mai multe ori 12 puncte . Regulamentul Eurovision spune ca in caz de egalitate tara clasata mai sus este tara care a obtinut puncte de la mai multe tari . In cazul nostru , daca va uitati si in poza pe care ati postat-o la aceasta stire Romania a primit puncte de la 13 tari iar Finlanda a primit puncte de la 16 tari , deci mai multe si de aceia Finlanda s-a clasat pe 11 si Romania pe 12 , la fel si in cazul Spaniei si Danemarcei , Danemarca a primit puncte de la mai multe tari . Asa ca mai cititi o data regulamentul Eurovision .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata