Breaking news

Ozana Barabancea are o colecție impresionantă de peste 50 de ii românești

loading...
0 41

Ozana Barabancea, jurata vocilor perfecte de la “Te cunosc de undeva!”, are o colecție impresionantă de ii. Artista a strâns, din toate zonele țării, peste 50 de bluze din bumbac alb, in și borangic, împodobite cu cusături alese, una mai frumoasă decât alta.

ozana barabancea iiÎn doar un an de zile, Ozana Barabancea a reușit să aibă o colecție de epste 50 de ii românești, de care spune că s-a îndrăgostit iremediabil și le poartă cu plăcere.

“Mi-am cumpărat prima ie anul trecut, datorită Lianei Obancea, stilista noastră de la “Te cunosc de undeva!”, și de atunci m-am îndrăgostit de ii. Am început apoi să-mi achiziționez și de la Muzeul Țăranului Român, dar și din ii-le pe care le-am purtat la emisiune, iar  iubirea mea pentru ele crește pe zi ce trece. Descopăr că fiecare ie are povestea ei, că nici o ie nu seamănă cu alta, că fiecare are particularitatea și personalitatea ei. Toate îmi sunt foarte dragi, toate au ceva de spus, fiecare are o eleganță aparte, una e mai chic decât alta. Din punctul meu de vedere, iile sunt veșminte cu har”, spune Ozana.

În frumoasa ei colecție, Ozana are și o ie realizată în anul 1890, din zona Olteniei.

“Mi-e și milă să o îmbrac, este atât de firavă, dar atât de frumoasă! O privesc ca pe un tezaur, ca pe o bijuterie. Am cumpărat-o de la o doamnă care mi-a povestit că a aparținut bunicii ei, aceasta trăgându-se dintr-o familie de viță nobilă. Este o ie foarte bine întreținută, însă foarte greu de cusut… Cred că nimeni nu mai este în stare să facă așa ceva în ziua de azi”, adaugă aceasta.

Când poartă o ie, Ozana spune că se simte puternică: Mi-am făcut un obicei ca la toate negocierile să port o ie. Și toate negocierile mele ies așa cum îmi doresc. Indiferent că se semnează sau nu un contract, important este că ceea ce se întâmplă acolo e în avantajul meu. Mă simt atât de puternică atunci când port o ie!

În ceea ce privește costurile, jurata de la “Te cunosc de undeva!” precizează că nu a  plătit mai mult de 10 milioane de lei pentru o ie. De asemenea, patru dintre aceste bluze caracteristice portului popular românesc le-a primit cadou de la fani.

“Și nu am doar ii. Am brâuri, dar și foarte multe marame, de care sunt foarte mândră. De asemenea, am și o pafta (n.n. cingătoare), care îmi dă o forță extraordinară, de câte ori o port. E veche de 120 de ani, e făcută manual pe sidef, și îi reprezintă pe Sfinții  Împărați Constantin și Elena”, mai spune Ozana Barabancea.

ozana barabancea - ie populara

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata