Breaking news

Narcisa Suciu, din Finlanda direct pe scena Chitila Film Fest

loading...

Narcisa Suciu vine special în ţară pentru a participa la cea de-a cincea ediţie a festivalului Chitila Film Fest, desfăşurat în perioada 14 – 16 august 2015.

CFFNarcisa Suciu este invitată specială la Chitila Film Fest, fiind numită de altfel de către organizatori şi Ambasadoare a festivalului ajuns în acest an la a cincea ediţie.

Chitila Film Fest (CFF) se va desfăşura în perioada 14 – 16 august 2015 , festivalul de film având loc în aer liber, fiind organizat pe malul lacului Chitila.

Chitila Film Fest este un eveniment aflat la cea de-a cincea ediţie, anul acesta fiind organizat sub egida Fundaţiei “Pro Chitila” şi în memoria marelui actor Eusebiu Ştefănescu, prezent la prima ediţie a festivalului. Actorul Eusebiu Ştefănescu a decedat în luna martie a acestui an.

Narcisa Suciu va urca pe scenă Chitila Film Fest în ultima seară a festivalului, în seara Galei de premiere, şi vine special din Finlanda pentru acest eveniment, unde va susţine un recital pentru public, invitaţi şi câştigătorii festivalului.

Chitila Film Fest propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor iubitorilor de filme datorită accesului gratuit.

Prezenţa masivă a publicului la ediţiile precedente (peste 20.000 de persoane în doar 3 zile de festival) şi ecourile pozitive din presă, confirm locul bine fixat al festivalului în peisajul festivalurilor de film autohtone, cât şi identitatea sa aparte.

Noutatea celei de-a cincea ediţii constă în faptul că, începând din acest an, în competiţie se pot înscrie scurtmetraje ale românilor din afara graniţelor ţării. Vizionarea tuturor proiecţiilor intrate în competiţie este liberă, pentru a oferi posibilitatea tuturor iubitorilor de film să se conecteze la ultimele noutăţi în domeniu.

Programul Chitila Film Fest cuprinde două secţiuni competiţionale, precum şi programele competitive.

În competiţie vor intra un număr de 10 scurtmetraje, documentare/reportaje şi 10 scurmetraje de ficţiune.

Pentru participarea filmelor în cadrul festivalului, nu se vor percepe taxe de înscriere, iar premiile vor fi acordate în urma hotărârii unui juriu abilitat format din personalităţi de marcă ale domeniului cinematografic.

Chitila Film Fest îşi propune promovarea artei cinematografice, prin prezentarea celor mai importante filme de scurt-metraj ale momentului, după criteria ce ţin de originalitatea subiectelor şi forţa imaginilor.

Anul acesta le pregătim chitilenilor o lună întreagă dedicată culturii. Luna august va fi marcată de “Zilele Oraşului Chitila”, “Chitila Film Fest”, lansări de carte, o tabăra de pictură, precum şi alte manifestări artistice. Cu siguranţă, Chitila Film Fest este evenimentul principal şi va atrage nu doar cetăţenii oraşului Chitila, ci şi locuitorii oraşelor şi localităţilor vecine. Mă bucur enorm că Oraşul Chitila este oraşul acestui eveniment!“, spune Emilian Oprea, primarul oraşului Chitila.

Festivalul încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români.

Dezvoltarea oraşului Chitila este un process continuu, care depinde într-o foarte mare măsură şi de planul cultural. Voi fi mereu deschis către investiţiile culturale de masă, bine organizate, care aduc un plus comunităţii noastre. Mă bucură faptul că festivalul încurajează curentele cinematografice nou apărute, dând credit noii generaţii de cineaşti români. CFF este un festival al viziunilor proaspete şi pline de imaginaţie, reunite într-un eveniment cultural de ţinută!”, a adăugat Costel Andrei, viceprimarul oraşului Chitila.

Chitila Film Fest este gândit pentru a sprijini proiectele de scurtmetraj în dezvoltare şi a încuraja producţia de noi scurtmetraje româneşti.

“ Anul acesta Chitila Film Fest ajunge la cea de-a cincea ediţie. Mă bucur că acest festival a crescut atât de repede şi s-a făcut cunoscut într-un timp atât de scurt. Este un proiect de suflet şi ne dorim să ajungă cât mai departe. Am avut în juriu numai personalităţi şi actori de renume, iar în competiţia Chitila Film Fest se înscriu din ce în ce mai multe filme şi regizori talentaţi”, a declarat Marius China, manager Sprint Music şi organizator Chitila Film Fest.

În cei 5 ani de existenţa, CFF a devenit un brand recunoscut pentru calitatea programelor prezentate, organizarea excelenţă şi atmosfera unică: apusul pe malul lacului Chitila; publicul aşezat pe malul din dreptul celor trei stejari seculari, simbol al rezistenţei din timpul celui de-al doilea război mondial, (marcaţi pe hărţile militare că ajutor pentru aterizarea avioanelor).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata