Breaking news

Luminița Anghel este dată ca și câștigătoare a Selecției Naționale Eurovision 2013

loading...

Luminița Anghel este dată ca și câștigătoarea Selecției Naționale Eurovision 2013, și drept urmare va reprezenta România la Malmo în Suedia, în luna Mai.

luminita anghelOdată cu stabilirea pieselor semifinaliste care au fost alese de juriul TVR, bursa zvonurilor dă ca sigură victoria în finala de pe 9 martie 2013 a Luminiței Anghel.

Artista va concura în prima semifinală din 23 februarie 2013, cu piesa Unique și are un loc asigurat în finala de pe 9 martie, chiar din postura de lider al primei semifinale Eurovision.

Dacă în 2005 a câștigat Selecția Națională Eurovision 2013 împreună cu Sistem, dar cu o piesă ritmată ce a rupt topurile în Europa, în acest an, Luminița Anghel participă cu o piesă mai lentă, un pic tristă, dar bine orchestrată, cu un sound modern, un cântec extrem de dificil de interpretat, fapt ce-i va aduce multe puncte din partea juriilor de specialitate din țările participante la Eurovision.

Luminița Anghel este principala favorită la câștigarea Selecției Naționale prin faptul că poate cânta live impecabil, piesa nu e rea deloc iar marele atu este faptul că în 2005 a câștigat semifinala de la Kiev, cu un total de puncte mai mare decât a adunat în finală, Helena Paparizu. Și mai ales pentru faptul că a încheiat finala internațională pe locul trei, aducând astfel România pe cea mai înaltă treaptă la Eurovision.

Toate acestea vor cântări extrem de greu atât în aprecierea juriului de specialitate cât și a românilor care vor vota prin telefon piesele concurente.

Ținând cont de locul ocupat în finala internațională 2005, Luminița Anghel nu ar fi participat la o nouă Selecție Națională dacă nu ar ști că o va și câștiga. Altfel, și-ar știrbi singură prestigiul încă odată, după insuccesul din 2010.

Din fericire pentru ea și din păcate pentru noi, românii, nivelul pieselor calificate în semifinale este extrem de slab, astfel că victoria îi va fi cu atât mai facilă. Este de așteptat să se lupte cu Electric Fence, pe motiv că face multă gălăgie dar și cu Elena Cîrstea, Diana Hetea și Natalia Barbu, care în 2007 a reprezentat Moldova la Eurovision.

Ediția din acest an a Eurovision România a fost luată cu asalt de participanții de la Vocea României și X Factor și în semifinală ajungând chiar și cei doi câștigători de la X Factor România, Andrei Leonte și Tudor Turcu. Însă mai mult de finală, cei doi nu pot spera și emite pretenții, întrucât piesele nu sunt suficient de potrivite pentru a câștiga Selecția Națională.

Din prima semifinală, șanse mari au să se califice în finală: Luminița Anghel, Diana Hetea, Electric Fence, Natalia Barbu, Spin& Cezar Dometi și Liviu Mititelu.

Din a doua semifinală, favoriți la accederea în finală sunt: Elena Cîrstea, Andrei Leonte, Narcis Iustin Ianău, The Zuralia Orchestra, Ovidiu Anton și Alin Văduva.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata