Breaking news

Incredibil, un canadian a creat rochii care se mișcă și se luminează când le privești

loading...

Ying Gao, designer canadian și profesor de la L’Université du Québec din Montréal, a creat două rochii care se luminează şi se mişcă atunci când sunt privite.

rochii care se miscaCanadianul a creat două rochii cu totul speciale. Acestea se mișcă și se luminează în întuneric, în momentul în care sunt privite de către o persoană. În caz contrar, acestea dispar în obscuritate.

Designerul Ying Gao a fabricat rochiile din organza și PVDF – ocombinație de plastic şi au încorproate un senzor care detectează privirea

Firul foto-luminescent este cea mai recentă tehnologie de ochi-de urmărire încorporat în rochie, ceea ce permite materialului să se aprindă când ochii cuiva se îndreaptă către rochie.

Proiectul a fost inspirat de un eseu intitulat “Esthétique de la dispariția” (estetică de dispariție), de Paul Virilio (1979).

Rochia ar putea fi, de asemenea, o comparație cu meduzele strălucitoare care locuiesc adânc în ocean. 

Ineditele piese vestimentare sunt expuse la muzeul de artă contemporană din Shanghai, iar din primăvara anului viitor vor putea fi admirate într-un muzeu canadian. Designerul canadian a mai folosit tehnologia şi când a creat rochiile care respiră.

(no)where(now)here : 2 gaze-activated dresses by ying gao from ying gao on Vimeo.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata