Breaking news

Iată cum îți poți reda cu ușurință, strălucirea bijuteriilor din aur și argint

loading...

Purtate zilnic, bijuteriile din aur și din argint, mai ales cele cu pietre, își pot estompa, ușor, strălucirea, din cauza prafului și a impurităților care se aștern peste ele. Poți însă să le cureți acasă, cu foarte mare ușurință și să le redai strălucirea pe care au avut-o în ziua când le-ai cumpărat.

bijuterii din aurDezvoltarea spectaculoasă a internetului face ca tot mai multe bijuterii online să își facă apariția și în România. Apetitul românilor în a cumpăra bijuterii placate cu aur sau cu argint, crește de la un an la altul. Însă nu este de ajuns doar să le cumperi și să le porți. Trebuie să știi și cum să le îngrijești pentru a te bucura de ele la fel ca în prima zi.

Dacă sunt păstrate în condiții normale, bijuteriile din aur și argint, își pot păstra exact forma, dar și strălucirea pe care au avut-o când au fost create, pentru mii de ani. Însă, odată cu trecerea timpului, purtate zilnic, sau lăsate undeva la voia întâmplării, bijuteriile se pot degrada din cauza prafului și a diferitelor substanțe și își pierd strălucirea.

Poți să le cureți chiar la tine acasă, cu diferite substanțe care le vor reda strălucirea. Bijuteriile din aur se pot curăța foarte bine și foarte ușor prin introducerea lor într-un vas în care ai preparat o soluție din săpun lichid, detergent de vase sau bicarbonat cu apă fierbinte.

Introduci bijuteriile din aur în soluție și le lași timp de 15, 20 de minute. După care, le scoți, le limpezești cu apă curată și le ștergi ușor cu o cârpă moale sau cu o bucată de piele de căprioară.

Dacă alegi să prepari soluția de curățat cu cu bicarbonat, la o jumătate de litru de apă fierbinte vei pune doar o lingură de bicarbonat.

Mai poți curăța bijuteriile din aur, cu ajutorul unei periuțe de dinți îmbibată în apă cu săpun în care poți adăuga și un vârf de cuțit de amoniac.

De asemenea, bijuteriile din aur se mai pot curăța simplu,ștergându-le cu o cârpă moale, îmbibată cu spirt.

O bijuterie din aur ornată cu pietre preţioase îşi va recăpăta strălucirea dacă o vei lăsa două sau trei minute în alcool de 90 de grade. Și miezul de pâine poate face minuni, dacă freci cu el bijuteria din aur și piatra prețioasă.

În cazul în care lănţişorul ţi s-a înnodat, îl poţi deznoda ţinându-l strâns în mână şi vărsând peste el câteva picături de ulei alimentar. După care, îl freci încetișor și vei vedea cât de repede se desface.

Bijuteriile din argint, spre deosebire de cele din aur, nu își păstrează culoarea și strălucirea, ci, cu timpul, se înnegresc din cauză că se oxidează. Pentru a preveni oxidarea argintului, bijuteriile trebuie ținute într-o cutie bine închisă, și trebuie evitată umiditatea. Nu este recomandat ca bijuteriile din argint să fie ținute în cutii de lemn, întrucât acesta este acid și grăbește oxidarea argintului. Îți recomandăm o cutie de bijuterii metalică pe care o poți găsi ușor dacă intri pe un magazin online de cadouri.

Dar e aproape imposibil ca o bijuterie de argint să nu se oxideze cu timpul. Poți însă să previi oxidarea, dacă din când în când, vei curăța bijuteriile din argint cu o cârpă moale, iar când le pui în cutia de bijuterii, ar fi indicat să le înfășori într-o bucată de material din bumbac, moale. Pentru ca bijuteriile din argint să nu se mai înnegrească, aplică un strat de ojă incoloră, cu ajutorul unei pensule subţiri.

Însă, în cazul în care bijuteriile din argint s-au oxidat, vor trebui frecate cu o periuță și pastă de dinți, fiecare segment al bijuteriilor de argint, apoi clătiți cu apă curată și le uscați foarte bine. Cartoful face minuni în cazul bijuteriilor din argint, oxidate. Puteți curăța bijuteriile de argint punându-le într-un vas cu apă în care ați tăiat cartofi. Lași în apa respectivă,  bijuteriile timp de 15 minute, le ștergi cu o cârpă moale, le usuci și vor fi ca noi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata