Breaking news

El înregistrează plăcintele tătărști la OSIM

loading...

Reprezentantul tătarilor în Parlamentul României, avocatul Amet Varol, iubitor și păstrător al obiceiurilor și valorilor tătărăști, pe lângă alte inițiative, s-a decis să promoveze și bucătăria tradițională.

varol ametDeputatul a făcut toate diligențele necesare pentru ca românii să descopere savuroasele rețete tătărăști și, în acest fel, să nu mai fie confundate cu cele turcești.

„Multă lume consumă mâncare tătărască dar nu știe acest lucru, făcând confuzie cu mâncarea turcească. Tocmai de aceea, m-am gândit să înscriu la OSIM câteva dintre specialitățile gastronomice cu care noi ne mândrim. Șuberec-ul și geantak-ul sunt două produse pe care le mănâncă toată lumea. Tocmai de aceea, voi organizala Palatul Parlamentului o expoziție culinară pentru ca oaspeții Parlamentului și nu numai, să cunoască poporul tătar și din această perspectivă”, a spus Varol.

Deputatul Amet Varol intenționează să reorganizeze Festivalul Șuberecului unde sunt așteptate să participe gospodine din România și Turcia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata