Breaking news

Dani Oțil va înota la 24 de ore la maratonul de înot

loading...

Dani Oțil a fost invitat la „Maratonul celor 24 de ore de înot” unde parte din echipa prietenului său, Gheorghe Filip, aflat în scaun cu rotile. 

dani otil„Maratonul celor 24 de ore de înot” este o competiție care are loc anual la Brașov, la bazinul olimpic al orașului, la începutul lunii mai.

„Pe Filip l-am cunoscut la emisiune, venise cu un grup de arcași. Atunci mi-a spus că el și înoată și participă la diverse competiții, așa că a trebuit să văd totul cu ochii mei. De atunci și până azi, alături de Filip și gașca lui, am descoperit că „greul” meu nu e chiar atât de greu, și că imposibilul, de fapt, există foarte rar”, a declarat Dani Otil.

Competiția de la Brașov este înscrisă în calendarul „Federatiei Române, Sportul Pentru Toti” și este o competiție sportivă de masă. La această competiție poate participa orice persoană, neexistând restricții legate de vârstă sau sex. Fiecare concurent înoată câte 30 de minute în cadrul a patru serii de 6 ore, în 24 ore efectuând 4 schimburi.

Prima ediție a maratonului a avut loc în anul 1993, ediție la care au fost înscrise șase echipe, ajungându-se că la ultima ediție numărul acestora să fie 16. Recordul competiției a fost stabilit în 2010, la ediția a XVII-a, de echipa Elite Swimming, care a încheiat competiția cu rezultatul de 107,900 km. Recordul individual a fost stabilit de Constantin Tudose la ediția a XVI-a, acesta înotând în 30 de minute 2800 m.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata