Breaking news

Chupi l-a cunoscut, în Turcia, pe cel mai apreciat producător de cinele

loading...

Chupi, componentul trupei Mandinga, a avut parte de o surpriză de proporţii în timpul turneului trupei în Azerbaidjan şi Turcia.

chiupi de la mandingaJoi, în Istanbul, Chupi l-a cunoscut pe MEHMET TAMDEGER, fondatorul şi proprietarul Mehmet Istanbul Cymbals.

Cu ajutorul More Sound, distribuitorul în România al faimoaselor cinele, Chupi a vizitat fabrica unde sunt create acestea. Lucrate manual, după o tehnică specială, cinelele, pe care şi Chupi le foloseşte în concertele Mandinga, au reuşit să-l fascineze pe artist.

Chupi a stat lângă lucrători şi a încercat să facă un instrument, pentru ca până la urmă să-i lase pe specialişti la treabă şi el să se retragă la poveşti cu Mehmet Tamdeger, fiind primul muzician român care a avut această onoare.

Chupi a aflat că proprrietarul Mehmet Istanbul Cymbals, acum în vârstă de 73 de ani, a descoperit tehnica specială a fabricării acestor instrumente la 9 ani de la Mikhail Zilcan, nepotul lui Kerope Zilcan, un alt nume greu în industrie.

El a crescut afacerea familiei uşor-uşor până când în 1996 aceasta a ajuns să-i poarte numele.

A fost o experienţă copleşitoare să fiu primul român care face alături de Mehmet Tamdeger un tur de fabrică. Apoi am avut o discuţie despre cum pasiunea lui s-a transformat într-o afacere profitabilă, care oferă acum muzicienilor unele dintre cele mai bune instrumente. Pe lângă întâlnirea cu fanii noştri din aceste turneu, experienţa din Istanbul cu siguranţă nu o voi uita prea uşor„, povesteşte simpaticul membru al trupei Mandinga, Chupi.

Chupi va susţine vineri, de la ora 15, la Muzica Store din Bucureşti, un workshop de cinele alături de Adrian Tetrade (Jukebox), Sorin “Pupe” Tănase (Viţa de Vie) şi Răzvan Lapi “Lupu” (Platonic Band).

După Azerbaidjan și Turcia, Mandinga a revenit în România unde are programate mai multe show-uri sub sloganul “playing happiness”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata