Breaking news

Austria o trimite la Eurovision 2014 pe Conchita Wurst, femeia bărbat cu barbă – VIDEO

loading...

Austria vrea să câștige Eurovisionul cu ajutorul femeii bărbat cu barbă. Conchita Wurst va reprezenta Austria la concursul Eurovision Song Contest din luna mai 2014, găzduit de capitala Danemarcei.

Conchita WurstDupă mai multe încercări nereușite de a merge la Eurovision, Conchita Wurst a reușit să câștige selecția națională din Austria și astfel va reprezenta țara la concursul Eurovision din Danemarca.

Conchita Wurst este un concurent/ă controversat/ă din cauza orientării sexuale dar mai ales a look-ului său: poartă barbă și are părul lung. Reprezentantul Austriei, pe numele său adevărat, Thomas Neuwirth, s-a născut pe 11 iunie 1998 în localitatea Gmunden din Austria, este un cântăreț travestit austriac.

Opt din cele 37 de țări care au confirmat participarea la Eurovision 2014, și-au ales deja reprezentantul. Albania, Armenia, Austria, San Marino, Muntenegru, Macedonia, Olanda și Ucraina sunt cele opt țări care și-au desemnat deja reprezentantul la Eurovision 2014.

România a confirmat participarea la Copenhaga însă, din cauza lipsei Consiliului de Administrație al TVR care trebuie să aprobe bugetul de peste 250.000 de euro, este posibil ca participarea să fie anulată. În 2013, România a fost reprezentată de Cezar cu piesa It’s My Life, ce s-a clasat în finală pe locul 13.

Prima semifinală Eurovision 2014 va avea loc pe 6 mai, a doua semifinală pe 8 mai iar finala pe 10 mai. Invocând motive financiare, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Andorra, Croația, Bosnia&Herțegovina, Cehia și Cipru, nu vor participa la concursul din acest an.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata