Aşa arăta când era copil, cântăreața Anamaria Ferentz

loading...

De patru ani de zile a luat calea Americii şi a decis să se stabilească în Los Angeles. Sărbătorile de iarnă le face însă în ţară, căci unde este mai bine decât acasă, de Crăciun? Iat-o cum arată când era mică, lângă brad! O recunoaşteţi?

Anamaria Ferentz - cand era copilDacă e cu familia, Anamaria Ferentz e cea mai fericită. Iar asta se va întâmpla şi cu ocazia Crăciunului!

De sărbători îmi place să fiu cu familia, indiferent că pur şi simplu stăm acasă şi ne uităm la TV sau mergem la munte. Ador să fiu în sânul familiei de sărbători! Îmi place tot ce găteşte mama, în special ce găteşte special pentru mine: sarmale, salata gen “boeuf”, drob…Dar, totul fără carne!!! Şi pun pariu că sunt mai gustoase decât ce mănâncă ceilalţi, deoarece mereu îmi mănâncă ai mei mâncarea. La mine, Crăciunul sărbătorit în diverse colţuri ale lumii nu beneficiază mereu de mâncarea tradiţională românească”, spune Ferentz. Şi dacă de Crăciun sta cu mama şi cu fratele ei, de Revelion cântăreaţa are treabă, căci va concerta în ţară.

Găteşte de sărbători?

Atunci când o are alături pe mama ei, Anamaria Ferentz este o răsfăţată. Nu trebuie să pregătească singură meniul de sărbători, dar şi-a propus să se ocupe chiar ea de desert.

“Într-un singur an am gătit de Crăciun şi asta deoarece eram departe de ai mei, la New York, şi am dorit să simt magia, miracolul cumva!  Eu, care fug de bucătărie, am pregătit atunci multe bunătăţi, vegetariene, bineînţeles. Dar şi desertul: tort Tiramisu! Asta voi face şi anul acesta ca desert, un tort Tiramisu”.

Vine Moşul?

Şi ca să fie un Crăciun autentic, Ferentz va face şi pe Moşul. Pentru ea, probabil că îşi va cumpăra un smartphone nou, fratelui ei îi va face cadou nişte bani pentru că acesta să-şi cumpere o pereche nouă de ochelari, deoarece cei pe care îi avea i-au fost roşi de către căţelul artistei, Supai. Cadoul pentru mama ei va fi însă unul special!

Amintiri de Crăciun? Îşi lipea barba şi mustaţa de Moş cu dulceaţă

Dacă a făcut sau nu boacăne de Crăciun, în copilărie, nu-şi mai aminteşte, dar de faptul că se îmbraca în Moş Crăciun special pentru fratele ei mai mic, o spune mereu, cu zâmbetul pe buze.

Tot ce îmi amintesc în legătură cu Crăciunul sunt bunicii, colindele, familia reunită cu verişoare şi alte rude, bradul, trosnetul lemnelor din soba, turtele, vinul fiert, frigul şi zăpadă de pe uliţe…sania…obiceiurile de iarnă moldoveneşti: capra,  mascatul şi fericirea că eram iubită, foarte iubită… Abia acum realizez! Şi îmi mai amintesc că mă îmbrăcam în Moş Crăciun pentru fratele meu şi îmi lipeam mustaţa şi barba cu dulceaţă. Acestea cădeau în timp ce îi aduceam cadourile! Şi într-un an mi-a spus: “Ai papuci la fel ca sora mea…”.

640 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*