Breaking news

Andreea Marin, numită Ambasador Național pentru lupta împotriva violenței în familie

loading...

Andreea Marin Bănică a fost numită Ambasador Național pentru Campania Respectului, ca urmare a implicării vedetei tv în lupta împotriva violenței domestice.

După titlul de Ambasador UNICEF pentru România, Andreea Marin mai primește o distincție onorifică, grație implicării sale în campanii umanitare și sociale. Titlul de Ambasador Național i-a fost acordat în urma implicării sale în ”Campania Respectului”.

„În ingrijorător de multe dintre casele românilor, indiferent de educație sau statut financiar, e război, deși trăim pe timp de pace. La fiecare 30 de secunde, o româncă e victima violenței în familie. În 2010, aproape 120 de mii de femei au trăit abuzul în propria casă, iar din pricina cruzimii soțului, uneori în fața copiilor, 99 au murit. Doar în primele 3 luni ale acestui an au fost înregistrate 1400 de cazuri de violență domestică si 27 de persoane au murit, dar nu uitati: doar 25% dintre cazurile de violență domestică sunt mărturisite. În Campania Respectului, ne propunem un lucru concret: să strângem bani pentru 1000 de paturi destinate adăposturilor pentru mame și copii din România, adică dublarea numărului de locuri existent. Multe dintre mame suportă violența și nu fac pasul decisiv pentru că nu au unde să plece cu copiii de acas”, declară  Andreea Marin Bănică.

În România, există 53 de adăposturi, mult prea puține pentru nevoia existentă, pentru victimele violenței domestice. Într-unul dintre acestea, la Baia Mare, Andreea a ascultat mărturiile cutremurătoare pe care le puteți urmări în video-ul urmator http://realitatea.mobi/article/955347, interviurile fiind difuzate acum câteva zile la  Realitatea TV, în cadrul emisiunii ”Trezește România”.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata