Breaking news

Zăpada salvează natalitatea. Iată de ce iarna se nasc mai mulți copii

loading...

Pe timpul iernii se nasc cei mai mulți copii, comparabil cu alte anotimpuri. Statisticile spun că decembrie este cea mai fertilă lună din an. Specialiștii au și explicația pentru acest lucru.

natalitateaVremea rea din ultima săptămână, și codurile portocalii și roșii de ninsori abundente și viscol fac bine la natalitatea românilor. Vorba populară românească cum că “iarna se numără banii și se fac copii”, este perfect adevărată și este confirmată de specialiști.

Frigul, concediile și sărbătorile par să fie cele trei criterii care fac ca natalitatea să fie cea mai ridicată în lunile de iarnă.

Revista Domnite scrie că din punct de vedere statistic în lunile friguroase de iarnă se concep cei mai mulți copii, drumurile înzăpezite țin cuplurile mai mult timp în dormitor ceea ce le sporește apetitul sexual. Iar de aici și până la creșterea natalității nu mai este decât un pas. În plus și fertilitatea masculină este maximă în lunile de iarnă.

Specialiștii au stabilit că că ziua de 11 decembrie  este cea mai fertilă zi din an, și că 16 septembrie este ziua în care cei mai mulți oameni își serbează ziua de naștere.

În luna decembrie sunt concepuți 9% dintre copii (media fiind 8,3%). În același timp statisticile spun că în decembrie cuplurile fac mai mult sex decât în oricare altă lună a anului.

Pe de altă parte există și o explicație mai științifică pentru acest “boom de natalitate”. Calitatea materialului seminal este mai ridicată atunci când este frig.

Un studiu israelian publicat în American Journal of Obstetrics & Gynecology spune că bărbații ating maximum de fertilitate iarna și la începutul primăverii. În timpul lunilor de iarnă numărul spermatozoizilor din spermă este mai mare, au o motilitate mai ridicată și prezintă mai puține anomalii decât spermatozoizii  produși în restul anotimpurilor.

Astfel bărbații supuși studiului, produc iarna, spermă cu o concentrație de 70 de milioane de spermatozoizi per mililitru, dintre care 5% prezentau motilitate ridicată, iar primăvara aceasta scade la 68 de milioane de spermatozoizi per mililitru, dintre care doar 3% mai au motilitate ridicată. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, concentrația optimă a spermei ar trebui să fie de cel 20 milioane de spermatozoizi per militru.

Aceste informații ar trebui să fie utile în special cuplurilor ce au probleme de fertilitate care ar trebui să profite de lunile de iarnă pentru a da naștere la urmași.

BeSensual confirmă creșterea pasiunii în cuplu în lunile de iarnă, conform analizelor interne cele mai multe comenzi de lenjerie sexy  se fac în decembrie și februarie, probabil nu întâmplător Ziua Îndrăgostiților este iarna.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata