Breaking news

Vlad Voiculescu, uns de Cioloș, Ministru la Săntătate în locul lui Achimaș

loading...

Vlad Voiculescu a fost învestit vineri, în funcția de Ministru al Sănătăţii după ce pe 9 mai, Patriciu Achimaș-Cadariu și-a prezentat demisia. Vlad Voiculescu, devenit celebru după ce i-a ajutat pe bolnavii de cancer din România să facă rost de medicamente, în timpul crizei citostaticelor, este de azi noul Ministru al Sănătății.

vlad voiculescuVlad Voiculescu a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Sănătății, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Pe 9 mai, Patriciu Achimaș-Cadariu și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătății. Premierul Dacian Cioloș a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății până la numirea unui nou ministru.

Vlad Voiculescu a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti.

Acum mai bine de 8 ani cineva i-a cerut să caute în Austria un medicament care aici nu se găsea. Pentru un copil bolnav de cancer.

Rând pe rând oamenii i-au cerut ajutorul si Vlad a ajuns un fel carauş al medicamentelor pe care medicii din România le recomandau, dar pacientii nu aveau de unde să le cumpere.

În special cele pentru boli grave care nu erau aduse de firmele din domeniu pentru ca erau ori prea ieftine, ori prea scumpe si nu reprezentau o afacere. Fără ele însa oamenii mor.

Pentru că solicitările nu se mai opreau, Vlad a făcut un site în care oamenii intră şi acum şi cer ajutorul. La rândul lui, apela la prieteni şi cunoscuţi care căutau medicamente prin toată Europa. La un moment dat, numărul celor care i-au sărit în ajutor a ajuns la câteva sute. Grupul a fost numit “Reteaua citostaticelor” si a devenit subiectul unui film documentar.

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El este iniţiatorul MagiCAMP şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition. Ani la rând a cumpărat fâşie cu fâşie un deal. Iar casa părintilor, dintr-un sat de lângă Pucioasa, a fost complet transformată. A amenajat o tabără pentru copiii bolnavi de cancer. De ei au grijă o mână de voluntari.

La numirea în Ministerul Finanţelor, el revenea în România după 14 ani petrecuţi la Viena unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar.

Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata